Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Raseriutbrottet: ”Det kokar över”

En rasande Cam Abbott.
Foto: C More
Rögle får ett lagstraff med drygt en och en halv minut kvar.
Foto: C More

ÄNGELHOLM. Rögle föll med 2-3 mot Växjö efter ännu en förlängning.

Då kokade det över för Cam Abbott två gånger om.

Efter slutsignal fortsatte tränarens vredesutbrott i katakomberna.

– Han var rejält upprörd och skrek mot Växjö-spelarna, säger C Mores Lena Sundqvist i sändningen.

– Det finns inte plats för såna katastrofbeslut, säger Abbott.

Växjö bjöd till en början på en anmärkningsvärd scenförändring i Ängelholm.

Efter torsdagens tunga 5-1-förlust mot Rögle var det ett helt annat Lakers som åkte ut på isen i Catena arena. Smålänningarna började matchen piggt, utmanade hemmamålvakten Christoffer Rifalk flera gånger och tog en välförtjänt ledning via en styrning av Brendan Gaunce.

– Det var våra bästa 20 minuter i serien hittills. Senast kom vi inte ut bra från början och det märktes i målprotokollet, säger Brendan Gaunce till C More.

Å andra sidan var det kanske inte helt oväntat att Växjö skulle bjuda på en annan hockey. Huvudtränare Sam Hallam gjorde nämligen flera ändringar i sin laguppställning jämfört med i torsdags.

Bland annat bänkades forwardsstjärnan Andrew Calof.

– En förändring i laguppställningen är en hint om att vi inte riktigt kommit upp i nivå, säger Brendan Gaunce.

”Det är tätt och jämnt” 

Men sedan har vi ju det här med Rögle, självförtroende och effektivitet.

Skåningarna växlade upp under mittperioden och inom loppet av sju och en halv minut var hemmalaget plötsligt i en uddamålsledning.

Anton Bengtsson tryckte in kvitteringspucken, innan Niklas Hansson sköt 2-1 i powerplay.

– Det är tätt och jämnt. Vi gör det bra många stunder när vi trycker ner dem i anfallszon, vänder och vrider. Vår forecheck är bra, vi får fast puckarna och bygger därifrån, säger ledningsskytten till C More.

Niklas Hansson firar sitt 2-1-mål med lagkamraterna.
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Men Växjö hittade en väg tillbaka. 

Fem minuter in på den jämna slutperioden serverades Richard Gynge en puck på högkant. Växjöstjärnan lyfte på klubban och svepte in 2-2 bakom Christoffer Rifalk. 

”Oj! Nu kokar det över” 

Efter Växjös kvitteringsmål blev stora delar av den tredje perioden ett klassiskt ställningskrig. Varje anfall och varje avslut satte hjärtat i halsgropen hos de båda lagen och deras supportrar.

Med drygt en och en halv minut kvar på slutperioden fick Växjö sin stora chans att sätta segermålet. Domarna ansåg att Rögle hade slarvat under ett byte och spelat med för många spelare på isen. 

En minst sagt förbannad Cam Abbott reagerade med enorm ilska över domarnas beslut. 

– Oj! Nu kokar det över här för Cam. Han briserar i ilska, säger kommentatorn Johan Edlund i C More.

Växjös powerplay tryckte ner Rögle på en gång – men det krävdes förlängning för att smålänningarna skulle vinna. 

Pontus Holmberg tryckte in sin egen retur i mål bara en dryg minut in på matchens fjärde period. 

Segern innebär att Växjö Lakers är en enda seger bort från att vinna ytterligare ett SM-guld. 

”Jag borde ha bättre kontroll”

Efter slutsignalen fortsatte Cam Abbotts ilska och när Växjös Pontus Holmberg intervjuades i C More hördes kanadensaren högljutt skrika i bakgrunden.

– Han var rejält upprörd, skrek och gastade. Det var upprörda känslor och han skrek mot Växjö. Jag hörde inte exakt eftersom jag genomförde intervjun, men det var något om att Växjös spelare måste ”respektera spelet”, säger C More-reportern Lena Sundqvist i sändningen.

Abbott själv om situationen:

– Jag borde ha bättre kontroll, men det finns inte plats för såna katastrofbeslut. Det är häpnadsväckande att det kan hända i det här skedet av säsongen. Vi är sex stycken på isen och de är sju. Jag är helt klart besviken.

På presskonferensen efter matchen var det en desto lugnare Cam Abbott som summerade lördagens 3-2-förlust.

– Det är en jämn match. Båda lagen var redo att spela i dag och det fanns mycket intensitet i matchen. Det blev mål efter tekningar och studsar, tyvärr gick det inte vår väg.

På måndag fortsätter finalspelet, återigen med Växjö Lakers som hemmalag. Seger för smålänningarna där och serien är slut. 

– Det är inte över än och vi måste fortsätta vara positiva. Vi ska vara fokuserade, sedan åker vi upp till Växjö där vi inte har något att förlora. Vi får se vad vi kan göra, säger Cam Abbott, som inte ville kommentera lagstraffet som Rögle drabbades av i slutet på den tredje perioden:

– Ni kan uppenbarligen se hur frustrerad rad jag var. Men jag tänker inte prata om det mer än så.