Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rahimi om framtiden: ”Jag är öppen för allt”

Daniel Rahimi firar SM-guldet med Växjö våren 2018.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Hockeystjärnan Daniel Rahimi, 32, är klubblös.

Den tuffe backen tar det ovissa läget med ro.

– Nu har jag mycket pappatid. Det är skönt, säger han.

När corona kopplade greppet om en hel värld förändrades allt. För Daniel Rahimi innebär det extra betänketid över framtiden. Kontraktet med Växjö Lakers har gått ut och just nu vet han ingenting.

– I det här läget är det ingen som vet vad som händer. Allt är ovisst, säger han.

Daniels tre små döttrar – 2, 4 och 6 år – är extra glada. Nu kan de rå om sin pappa.

– När säsongen stängde ner fick jag mycket tid över med barnen. De har varit småkrassliga och hemma från förskolan och skolan.

Var familjen Rahimi befinner sig till hösten är ett oskrivet blad.

– Förhoppningsvis är det en ny säsong som startar. Men med den osäkerhet som finns i samhället i dag är det en risk att det inte blir något spel alls, säger Daniel.

Värvningsstopp i SHL

Efter tre år i Växjö är den profilstarke backen kontraktslös.

– Jag har inte lagt så mycket energi på det. Jag håller i gång träningen och siktar på att vara i så bra form som möjlig i september. Jag siktar in mig på att spela.

Är det många klubbar som har ringt?

– Klart det finns ett visst intresse. Men SHL har värvningsstopp. Därför händer det inte så mycket på marknaden. Vi får inte ta några beslut eller inte skriva på något. Jag har valt att skjuta allting på framtiden för att känna efter vad jag verkligen vill, säger Umeåfödde Daniel Rahimi.

Din agent har väl presenterat alternativ?

– Han jobbar på bra. Men under säsongen fokuserar jag på spelet i stället för att lägga energi och kraft på sånt. Jag brukar ta det när vi spelat klart. Men i år det blev det ett snabbt och abrupt slut.

Rahimi ska ha möte med Evertsson

Hur funderar du – Sverige eller utomlands?

– Som jag sa. Jag har inte funderat allt för mycket på hur jag vill ha det. Först och främst summerar jag hur säsongen har varit. Man får se vad som finns och ta det därifrån. Just nu vill jag bara landa. I och med värvningsstoppet är det ganska lugnt på marknaden. Jag väntar och ser vad som händer och vad som dyker upp.

Hur länge ska du spela hockey?

– Min förhoppning är att spela så länge jag är frisk och hel och tycker det är kul. Jag är fortfarande sugen och tycker att jag har mycket mer att ge. Jag känner att jag kan utvecklas och bli bättre. Så länge det känns så fortsätter jag. Jag har ett kul jobb.

Är Växjö ett avslutat kapitel?

– Som jag sa. Jag är öppen för allt, även för att stanna här. Ska ha ett snack med ”Henke” (Henrik Evertsson, klubbens VD) framöver. Vi har bokat in några samtal. Sedan tar jag mitt beslut, säger Daniel Rahimi.