Radarpartnern på väg: ”Har saknat honom”

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: Andreas Hillergren, Andreas Hillergre / TT NYHETSBYRÅN

LINKÖPING. Förlust och dämpad stämning. Men en som med all säkerhet ser fram emot den kommande dagarna är Lars Bryggman.

Hans tidigare radarkamrat Fredrik Händemark är på väg in i laget igen.

– Jag har saknat honom sjukt mycket ända sedan han drog, säger Lars Bryggman.

Malmöspelarna stod förmodligen för sin sämsta insats för säsongen. Bottennapp sker under en säsong, ibland vid flera tillfällen. Men laget kommer åtminstone bli bättre, när tidigare lagkaptenen väntas ansluta.

Det jublar Lars Bryggman åt.

– Är det klart? Om så är fallet så är det jättekul. Det är en grym kille och en grym hockeyspelare. Blir det så, då är han varmt välkommen, säger Lars Bryggman.

Er insats mot Linköping?

– Slätstruken. Vi tappar väldigt mycket puckar i mittzon, och går lite i fällan. Det finns att jobba med.

”En väldigt bra ledare och spelare”

Det var tredje raka förlusten.

– Det är tufft. Samtidigt så känner vi att vi är bra.

Är det just det som lurar er i fällan?

– Det skulle jag inte säga. Men vi vet att vi är bra i grunden. Vi är väldigt trygga i vårt spel och vi vet att vi kommer vinna, så det finns ingen som helst anledning till panik, säger Lars Bryggman.

Under flera säsonger så var han och Fredrik Händemark två en ingredienserna i Malmös förstakedja. Sedan Händemark försvann har Lars Bryggman varit i fjärdekedjan med Christoffer Forsberg och Johan Olofsson.

En återförening, när Händemark är klar kan det förstås bli.

Men Lars Bryggman vill inte ta ut något.

– Om han blir klar så är det en väldigt bra ledare och spelare. Många i gruppen känner honom. Vi är redan en riktigt bra grupp, men det blir inga problem om han skulle ansluta till gruppen, och det skulle så klart vara en jätteförstärkning för oss, säger Lars Bryggman.