Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Prata med Abbott – jag tackar och bockar"

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Efter drömstarten föll Rögle tungt. 

Linköping gjorde fem raka mål – och tog sin andra raka vinst.

– Vi var inte tillräckligt bra för att vinna den här matchen – eller mot något annat lag i den här ligan, säger Cam Abbott i C Mores sändning efter matchen. 

16 sekunder hade gått när Johan Holös tog matchens första utvisning, som hemmalaget klarade.

Men bara minuten senare slog Kevin Wennström till. I en kontring – två mot en för Rögle – assisterade Erik Andersson sin lagkamrat, som placerat sig mitt framför mål. 

Kvitteringen, som kom bara 2,5 minuter senare, var elegant. Olle Lycksell tog emot pucken felvänd i slottet, la pucken mellanbenen och stänkte in 1-1. 

I paus fick skytten frågan om han verkligen skulle ha så mycket tid i slottet:

– Det får du prata med Abbott om, jag tackar och bockar för den. 

Efter målet blev det upprört. Kodie Curran åkte med fart mot Linköpingsbås och flera spelare samlades i en klunga. Efter en mindre domarkonferens visades både han och Sam Lofquist ut. Den förstnämnde fick ett personligt straff på tio minuter. 

Rögles Ted Brithén efter situationen:

– Det sades något som inte hör hemma i någon situation. De försöker få oss ur balans. Cody får hantera bättre nästa gång, sa han i första periodpausen i C Mores sändning.

Plockade målvakten

I den andra perioden var det stort övertag för hemmalaget. Först gjorde Broc Little 2-1. Amerikanen snappade åt sig pucken i offensiv zon, åkte direkt mot mål – och fick mängder med tid. Little stannade till, fintade och la in ledningsmålet.

Och med 3,5 minuter kvar av perioden gjorde Sam Lofquist 3-1. 

Och Linköping fortsatte sin målproduktion i den tredje. Efter knappt sju minuter satte Joe Whitney 4-1 – efter fint förarbete av Lofquist. 

Med åtta minuter kvar plockade Rögle sin målvakt, i ett sista desperat försök att komma tillbaka. Men bara minuten senare placerade Broc Little in sitt andra mål för kvällen. 

Cam Abbott var missnöjd efter matchen.

– Det var inte bara arbetsinsatsen, vi matchade inte nivån, vi genomförde inte matchen som vi skulle. I den här ligan, när det är så tajt, kan vi inte ta något för givet. De var bättre i dag, säger han i C More.