Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Poängkungen: ”Vill ta nya steg i min karriär”

Daniel Zaar och hans Rögle leder SHL.
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Daniel Zaar och hans Rögle leder SHL.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

27 poäng på 27 matcher för ett Rögle som leder SHL.

Börjar det bli läge för Daniel Zaar att blicka utomlands igen? 

– Det hoppas jag kunna göra. Men mitt fokus nu är på att bli bättre och bättre, säger han.

Det var en och annan ängelholmare som lyfte på ena ögonbrynet när Daniel Zaar vände hem till Skåne igen efter ett kort utlandsäventyr säsongen 2016/17.

Den produktiva forwarden valde nämligen bort en återkomst till Rögle – och skrev på för ärkerivalen Malmö Redhawks i stället. Men det blev bara en säsong i södra Skåne, innan Zaar flyttade upp till Ängelholm igen.

Där har han sedan blivit kvar, med ett riktigt fint facit. Faktum är att Daniel Zaars två assistpoäng mot Örebro innebär att han nu gjort över 100 poäng för Rögle.

101 poäng, för att vara exakt.

– Det är inget jag tänkt på jättemycket själv. Men det är något som andra gått och snackat om, säger Daniel Zaar.

– Det är kul och en ära att få uppnå det i denna klubben.

Hur bra känner du dig just nu?

– Jag känner mig bra. Men jag måste vara ödmjuk och jobba på varje dag, så får jag hitta saker att bli bättre på. Jag tror fortfarande det finns mycket som går att förbättra. Men jag känner mig stark och bra i kroppen.

”Klart jag vill ta steg” 

Daniel Zaar slog igenom på seniornivå när Rögle floppade i dåvarande elitserien 2012/13. Däromkring blev han även NHL-draftad av Columbus Blue Jackets.

Via en sejour i Luleå hamnade till sist Zaar i den nordamerikanska farmarligan AHL, där han tillhörde Lake Erie Monsters, som året efter blev Cleveland Monsters.

Men de senaste fyra säsongerna har spenderats hemma i Sverige. När nu Rögle parkerar överst i SHL-tabellen är Daniel Zaar den interna poängkungen, med 27 poäng på 27 matcher.

Ted Brtihén och Kodie Curran flyttade från Rögle till olika klubbar utomlands. Har du själv börjar fundera i de banorna, med tanke på säsongen du haft? 

– Det är klart jag vill ta steg i min karriär hela tiden. Det hoppas jag kunna göra. Men mitt fokus nu är på att bli bättre och bättre denna säsong och vara så bra som möjligt när det väl bli slutspel, säger Daniel Zaar.

Vad är det som gör att Rögle leder SHL?

– Vi är stabila och har ett bra grundspel att falla tillbaka på. Sedan har vi en annan bredd jämfört med tidigare år. Det är många som kan producera offensivt, vilket gör att allt inte hänger på några få kedjor. 

Svaret på denna fråga är nog uppenbart – men är ni tillbaka som serieledare för att stanna nu? 

– Ja, förhoppningsvis. Vi ska göra allt vi kan för att stanna där.