Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Poängkungen är klar för spel i SHL

Nicolai Meyer Foto: BILDBYRÅN
Mattias Lassen Foto: BILDBYRÅN

Malmö Redhawks förstärker inför nästa säsong.

Det blir dubbelt danskt i form av hockeyallsvenskans poängkung Nicolai Meyer och backen Matias Lassen.

– Vi har skrivit tvåårskontrakt med dem, säger sportchefen Patrik Sylvegård i en livesändning på klubbens Facebooksida.

Både Matias Lassen och Nicolai Meyer har tidigare nämnts som möjliga förstärkningar för Malmö Redhawks.

Redan den 18 mars kunde Kvällsposten avslöja att Meyer kommit överens med klubben.

– När jag var liten var det inte NHL som var siktet, utan då tittade man mot Kim Staal i elitserien. Får man chansen där, så vill jag ta den, sa Meyer då utan att vilja kommentera uppgifterna mer ingående.

Meyer gjorde den gångna säsongen 29 mål och 33 assist för Södertälje. Han vann därmed både skytteligan, assistligan och följaktligen även poängligan i hockeyallsvenskan.

Den 25-årige landslagsdansken ska nu för första gången få testa på spel i SHL.

Nu är övergången bekräftad.

– Han har varit här i ungdomsverksamheten. En speedig dansk som vinner skytteligan i hockeyallsvenskan. Han har vuxit erfarenhetsmässigt. Han kommer hit och ska ta för sig. Jag är övertygad om att han tillför ytterligare en dimension med sin snabbhet, säger sportchefen Patrik Sylvegård om forwardsvärvningen.

Meyer i ett pressmeddelande från Malmö Redhawks:

– Det gick bra för mig i fjol och nu ser jag fram emot att komma till Malmö. Jag vill stå för det hårda jobbet, men även försöka vara kreativ och bryta mönster.

Malmö Redhawks värvar Matias Lassen

Samtidigt som Meyer presenterades meddelade Sylvegård även att Matias Lassen värvats, också det en övergång som Kvällsposten tidigare skrivit om.

Lassen, även han dansk landslagsman, spelade för Pantern den gångna säsongen men var inlånad till Malmö Redhawks under en tid och spelade 13 SHL-matcher.

Nu ska Lassen spela med Redhawks mer permanent.

– En allround back som gjorde en jättebra säsong i Pantern. Han har varit här tidigare och visat att han är en duktig back. Vi känner honom väl och vi tror att han kan ta nästa steg hos oss under de kommande säsongerna, konstaterar Patrik Sylvegård.

Lassen i ett pressmeddelande:

– Det blir nog en stor skillnad, att vara med från start och komma in i allt direkt. Det underlättar också att jag haft tränarna tidigare och att vi känner till varandra väl.