Växjö Lakers hoppas fortfarande få behålla Elias Pettersson nästa säsong. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅNVäxjö Lakers hoppas fortfarande få behålla Elias Pettersson nästa säsong. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Växjö Lakers hoppas fortfarande få behålla Elias Pettersson nästa säsong. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Elias Pettersson spelar just nu VM med Tre Kronor. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNElias Pettersson spelar just nu VM med Tre Kronor. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Elias Pettersson spelar just nu VM med Tre Kronor. Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Växjös sportchef Henrik Evertsson. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅNVäxjös sportchef Henrik Evertsson. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Växjös sportchef Henrik Evertsson. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Pettersson kan stanna i SHL trots jättesuccén

Publicerad

Växjö Lakers ger inte upp hoppet om att få behålla guldhjälten och VM-spelaren Elias Pettersson ytterligare en säsong.

Ett år i rollen som SHL:s stora affischnamn kan väga över till mästarlaget gentemot NHL.

– Det kanske inte vore så dumt att träna på det under ett år, säger sportchefen Henrik Evertsson till Smålandsposten.

Växjö Lakers vann både SHL:s grundserie och slutspel på ett imponerande vis.

En stor del i framgångarna hade 19-årige supertalangen Elias Pettersson som vann poängligan både i grundserien och slutspelet under sin debutsäsong i SHL.

Elias Pettersson draftades av Vancouver Canucks som femma i NHL-draften och många räknar med att Tre Kronors VM-forward kommer att spela i NHL nästa säsong.

Men i Växjö har man inte gett upp hoppet om att få behålla guldhjälten en säsong till.

– Elias åker inte över till NHL för att se om han platsar. Han åker över för att leda en organisation, både på och utanför isen, som en av kanske två eller möjligen tre ”franchise players”. Jag tror inte att någon av oss, allra minst Elias, vet vad det innebär och vad som krävs av en som person, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson till Smålandsposten.

Växjös öppning: Rollen i SHL

Det är där som Evertsson ser hur Växjö Lakers kan hjälpa Elias Pettersson inför nästa steg i karriären. Genom att spela ett år till i SHL och bygga på sig mer erfarenhet av att vara det stora affischnamnet i ligan kan han bli än mer redo för NHL.

– Därför tror jag inte att det vore världens största skräll om han väljer att stanna kvar här, bli ett år äldre och få ytterligare ett år på sig att förbereda sig på vad som väntar. Han skulle vara SHL:s ”main guy” från dag ett, en lightversion av vad som senare väntar honom i Vancouver. Och det kanske inte vore så dumt att träna på det under ett år.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag