Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅNFoto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Petad – eller mystiskt sjuk?

Publicerad

Först petades Malmöstjärnan Robin Alvarez till toppmötet mot Växjö. 

Sedan gick klubben ut med att han är sjuk. 

– Vi såg Robin Alvarez i gångarna när han hade fått beskedet. Han var arg, ordentligt arg, säger Sanny Lindström i C More. 

Malmö Redhawks stod för en blek insats på hemmais i torsdags mot Luleå, där man dessutom förlorade bonuspoängen i straffläggning. 

Då svarade tränarna med att göra kontroversiella rockader till dagens match mot Växjö. 

Malmöprofilen Robin Alvarez petades till extraspelare och Max Görtz och Jens Olsson placerades på läktaren. 

Sedan hände något. 

Plötsligt rapproterar klubben att Robin Alvarez är sjuk och båda Max Görtz och Jens Olsson plockades ner från läktaren. 

Kvällspostens Johan Svensson är på plats på matchen: 

- Redhawks pressansvarige kom till mig mitt under uppvärmningen och sa att Jens Olsson plötsligt ska vara med. Detta trots att han inte ens värmt upp på is. Så något måste ha hänt med en back i laget. Jens skulle ha gått på matchen med sin son, som nu får sitta på pressläktaren, berättar Johan Svensson. 

Enligt C More:s Sanny Lindström ska Robin Alvarez varit riktigt förbannad inför matchen. 

– Vi såg Robin Alvarez i gångarna när han hade fått beskedet. Han var arg, ordentligt arg, säger Sanny Lindström i C More. 

Är Malmöstjärnan petad eller mystiskt sjuk? Det är frågan. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag