Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Perssons hattrick – frälste tabelljumbon

Publicerad

Det svängde fram och tillbaka i Örebro – och bakom förarratten satt Carl Persson.

Persson blev stor hjälte för SHL-jumbon Karlskrona i bottenmötet.

Forwardens hattrick gav livsviktiga poäng för Karlskrona i bottenstriden – samtidigt förlorade nämligen Mora.

– Det måste varit i ungdomshockeyn som jag gjorde ett hattrick senast, säger matchvinnaren efter matchen.

 

 

Drygt en period in i mötet mellan Örebro och Karlskrona hade bortalaget – och tillika tabelljumbon – ett jätteläge att ta ikapp på lagen precis ovanför. 

Mora, på trettonde plats, förlorade sin match och Karlskrona låg i ledning mot tolvan Örebro. 

Carl Persson hade med två mål vänt underläge till en 2-1 ledning för gästerna, sex minuter in i första perioden – och Joel Kellman hade missat ett friläge.

Men matchen skulle vända igen. Och igen.

Fem minuter senare kvitterade Jere Sallinen för Örebro vändningen såg ut att vara fullbordad när Marcus Weinstock i den tredje perioden gav ledningen till Örebro.

I slutet av tredje perioden sprattlade Karlskorna till ytterligare en gång – och lade in en högre växel. På sju minuter tog Blekingelaget hem segern. En blytung bortaseger i bottenstriden.

Carl Persson hattrick-hjälte

Vem som låg bakom vändningen?

Matchens gigant – Carl Persson – med sitt tredje mål för kvällen. 

– Det var sjukt längesedan. Det måste varit i ungdomsåren jag gjorde det senast, säger Carl Persson till C More efter matchen.

– En sjukt viktig vinst. Vi var lugna hela matchen och var stabila.

Örebros coach Niklas Sundblad var inte lika nöjd efter matchen och riktade kritik mot det egna laget och domarna.

– Vi måste klara av att stänga matchen.

I samband med bortalagets kvittering tog fick Marcus Weinstock en misstänkt hög klubba mot ansiktet.

– Han ligger ju ner där. De kan gott blåsa där, de blåser ju för mycket annat, säger Örebros tränare Niklas Sundblad till C More efter matchen.

Samtidigt förlorade Mora sin match mot HV 71 med 3-0. Resultat som gör att Karlskrona tar ikapp på sina konkurrenter i bottenstriden.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag