Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅNFoto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
 Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: TOMAS LEPRINCEFoto: TOMAS LEPRINCE
 Foto: TOMAS LEPRINCE

Percy Nilssons tuffa ultimatum till Stenbeck

Publicerad

I veckan kunde Kvällsposten avslöja att mångmiljonären Greg Dingizian och byggnadsfirman Otto Magnusson köpt Hugo Stenbecks aktier i Malmö Redhawks.

Nu berättar Stenbeck för Skånesport om Percy Nilssons ultimatum.  

– Han var endast villig att låna ut pengar på villkoret att jag minskade mitt ägande.  

Samtidigt berättar Hugo Stenbeck att han gjort ett privat lån till Panterns ordförande Mattias Schönhult för att rädda klubben.

Hugo Stenbeck har sålt av 20 procent av sina aktier i Malmö Redhawks. 

Under veckan har Kvällsposten avslöjat att det bland annat är mångmiljonären Greg Dingizian och byggnadsfirman Otto Magnusson som köpt in sig i klubben.  

Nu berättar Hugo Stenbeck för Skånesport att det är byggherren och tunga Malmöprofilen Percy Nilsson som ställde ett ultimatum. 

– När Malmö Redhawks behövde mer pengar för ett år sedan blev jag ombedd att göra ett större lån. Eftersom jag har investerat pengar i alla nyemissioner de senaste åren och också lånat ut betydande belopp, ville jag att denna gång även Percy Nilsson skulle bidra som aktieägare och som arenaägare.

– Han var dock endast villig att låna ut pengar på villkoret att jag minskade mitt ägande. Jag accepterade detta förslag och sålde aktier till nya partners. 

Stenbeck räddar Pantern med ett privat lån

I samma intervju bekräftar Hugo Stenbeck att han hjälpt krisklubben Pantern. 

– Jag har gjort ett privat lån till min vän Mattias Schönhult som är involverad i IK Pantern. 

Panterns ordförande Mattias Schönhult bekräftar uppgifterna.

Däremot nekar Hugo Stenbeck till att han investerat i Pantern eller har något med den sportsliga verksamheten att göra. 

 

LÄS MER: DOKUMENT: Miljardären som pumpar in pengar i svensk hockey 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag