Percy Nilsson betalar Redhawks stjärnköp

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: Christoffer Borg Mattisson / Christoffer Borg Mattisson

Carl Söderberg kommer till Malmö Redhawks och blir en av SHL:s bäst betalda.

Värvningen av hemvändaren bekostas till stor del med ekonomiskt tillskott från välkände mecenaten Percy Nilsson, kan Kvällsposten avslöja.

– Det är mycket möjligt. Det är ingenting jag kommer att bekräfta, säger Redhawks VD och sportchef Patrik Sylvegård.

Percy Nilsson gjorde sig under 80 och 90-talet känd som den första ledaren att verkligen värva ihop ett vinnande lag, när han tog Malmö IF från division 1 till att vinna SM-guld på bara ett par år.

Hans engagemang som ordförande och senare även arenaägare har och är stort.

Men under de senaste 15 åren har det sportsliga engagemanget varit litet. Percy Nilssons engagemang har till stor del, sedan 2008, varit i Malmö Arena.

Men nu kliver klubbens hedersordförande in. När Redhawks i förra veckan presenterade hemvändande Carl Söderberg, så var det med ekonomiskt stöd från Percy Nilsson.

– Vi har vissa starka finansiella krafter runt klubben som hjälper till, precis som i många andra klubbar. Det finns vissa som går in och stöttar upp i vissa kostnader till viss del, säger Patrik Sylvegård, som inte vill bekräfta uppgifterna som Kvällsposten har om att Percy Nilsson skjutit till ett stort belopp för att få hem Carl Söderberg.

– Det finns folk som kan ha hjälpt oss med Calle. Men det får vi återkomma till längre fram, fortsätter Sylvegård.

Carl Söderberg värvades hem till Malmö Redhawks i förra veckan. Kvällsposten har redan skrivit att det blir en av SHL:s bäst betalda spelare och under våren har flera sponsorer valt att öka sitt engagemang i klubben.

En som nu väljer att haka på det tåget är alltså Percy Nilsson. 

Söderberg var en av tre spelare och före detta spelare som tog det första spadtaget till Percys Nilssons stora verk, Malmö Arena i december 2005.

Carl Söderberg var med på första pucksläppet vid första spadtaget till Malmö Arena.
Foto: RICKARD NILSSON / BILDBYRÅN