Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Per Ledin är klar för sin femte SHL-klubb

Per Ledin är klar för Malmö Redhawks. Foto: DANIEL STILLER / BILDBYRÅN
Sportchef Patrik Sylvegård. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

En 40-årig gammal SM-guldvinnare.

Det blir Malmö Redhawks lösning inför slutspurten. 

Efter att Kvällsposten kunnat berätta om Malmös intresse för Ledin under fredagseftermiddagen, så bekräftar nu Redhawks att man skrivit kontrakt med veteranen.

– Malmö har varit tydliga med att de behöver ledarskap, och på den vägen är det, säger Ledin.

Det blir inget spel direkt mot Växjö under lördagen. Men sedan är Per Ledin redo, för att spela, och även för att tillföra annat.

– Per är en spelare som har varit med om alla situationer som hockeyspelare och vi är övertygade om att han kan hjälpa oss under den avgörande delen av säsongen. Vi känner att vi behöver en rutinerad kille som besitter ett stort inre ledarskap, något som kommer att komma väl till pass i vår relativt unga och oerfarna trupp, säger sportchef Patrik Sylvegård.

Per Ledin klar för Malmö Redhawks

– Man kommer ihåg att när man var yngre och det fanns äldre som ställde krav, så lyssnade man. Jag drivs av att hitta nya vägar för att göra andra bättre, säger Per Ledin.

Hur är din form?

– Jag har spelat med Boden i division 1, och är otroligt tacksam för det. Jag brinner något oerhört för att spela hockey, trots att jag är 40 år nu.

– Det enda jag vet är att jag kommer inte att åka ifrån Joakim Nygård direkt, men i övrigt är jag förväntansfull. Malmö får ner en övertänd 40-åring som älskar att vinna.

Hur gick det här till?

– Det gick väldigt snabbt. Jag har försökt titta efter avgångar att resa ner till Malmö nu och sedan blir det upp till Malmö. De har ett bra driv i gruppen och är i sluttampen av säsongen nu. Då är spelare slitna.

Har vunnit dubbla SM-guld

Per Ledin har vunnit SM-guld med Färjestad och HV 71. Förra säsongen spelade han i Karlskrona och Luleå.

Nu ska han snart representera sin femte SHL-klubb, och som 40-åring är det ingen storstjärna som kommer in, utan Ledin ska bidra med sitt.

– Säger de spela, så spelar jag. Säger de vila, så vilar jag. Vad de än säger så kommer jag stå redo för dem, säger Per Ledin.