Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Överklagar – sågas nu av experterna: ”Löjligt”

Emil Sylvegård tacklar Ted Brithén i söndagens derby. Foto: C More
Sanny Lindström. Foto: C More
Emil Sylvegård ser matchen mot Färjestad från pressläktaren.Foto: Johan Svensson

KARLSTAD. Malmö Redhawks Emil Sylvegård stängdes av tre matcher i går, av svenska ishockeyförbundets discplinnämnd.

Men Redhawks vill inte acceptera domen, eftersom man inte fått se några bilder.

Men det tycker C Mores expert Petter Rönnqvist är fel.
– Kan tycka det är lite lekstuga, säger han.

Det var efter en tackling mot Rögles Ted Brithén som Emil Sylvegård stängdes av.
I matchen dömdes ingen utvisning, men när situationsrummet kollade på händelsen så anmäldes Emil Sylvegård till disciplinnämnden, som under fredagen dömde Emil Sylvegård till tre matchers avstängning och 10 000 kronor i böter. 

Den domen överklagar Malmö, med hänvisning till att man inte fått se några bilder från händelsen, där det faktiskt framgår att Emil Sylvegård träffar Ted Brithén mot huvudet.

– Det är mycket märkligt att man inte fått se det, säger C Mores Arto Blomsten.

Malmö överklagar domen mot Sylvegård

Han får dock inte medhåll från experterna i studion, Petter Rönnqivst och Sanny Lindström.

– Lite lekstuga. Någonstans har den gått genom disciplinnämnden och situationsrummet valde att anmäla. Move on känner jag, säger Petter Rönnqvist.

– Helt enig. Jag tycker inte det är anmärkningsvärt att den granskas, säger Sanny Lindström.

– Jag vet att Emil själv tyckte det var klockren tackling. Jag gillar honom som spelare, han bidrar med någonting. Men hur jag ser på en schyst tackling och hur han ser på en schyst tackling verkar skilja sig åt. Jag tycker det är löjligt att hålla på att överklaga, fortsätter Lindström. 

Malmö: "Det är inte okej"

Malmös sportchef och VD Patrik Sylvegård, är den som rent formellt skickat in överklagan. Men det är efter att Emil Sylvegård och SICO gemensamt kommit fram till det.

– Vi har en syn på detta som inte överensstämmer med det som discplinnämnden har delat ut. Vi tycker inte att det syns på bilderna som visats upp att han träffar huvudet.

Vad fick du för svar då?

– Att de har bilder som visar att det faktiskt är en smäll som träffar huvudet. Då ber vi att få se på de bilderna, men det vägrar de att visa upp för oss. De skyller på att ”filen är för stor”, men vad fan tar det att skicka en fil, 30 sekunder?

– Det här är en markering mot att de ska döma ut ett straff, efter bilder som de har, men som vi inte får se, och det är inte okej.

Vad vill ni få ut av överklagan?

– Det här är en större grej än det enskilda fallet. Om Emil träffar honom i huvudet, så visa det då. Då vill vi se det och det ska inte vara så att det är hemliga bilder, som bevisar saker. Det borde ligga i deras intresse att verkligen påvisa att han träffar honom i huvudet, och det är en fråga för framtiden i hela SHL också, att man faktiskt måste kunna bevisa att det här har skett, säger Patrik Sylvegård.