Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Otäcka bilderna: Får lämna på bår

Juuso Vainio fick lämna isen på bår.
Foto: C More
Vainio skadade sig efter en situation i den andra perioden.
Lundberg tacklar Albert Johansson.
Foto: C More
Martin Lundberg fick matchstraff.
Foto: C More

Växjös Juuso Vainio tvingades lämna på bår i kvartsfinalens andra period. 

När matchen gick till sudden var seriesegrarna senare starkast – där Fredrik Karlström säkrade segern.

Det blev en händelserik första period i den första SM-kvartsfinalen mellan Växjö och Färjestad, där båda lagen gjorde två mål var. 

Och redan en minut och 20 sekunder in i den andra perioden small det igen – men inte i nätmaskorna. 

Färjestads Albert Johansson skickade i väg pucken från egen zon varpå Martin Lundberg satte in en sen smäll på FBK-talangen. 

– Kör man den i slowmotion ser allting ruskigt ut, jag ser den gärna i full fart igen. Vi pratar om en sekund sen kanske, det är en kombination av att Albert tittar på sin pass och att Martin är något sen. Jag tycker inte att det är matchstraff, säger experten Niklas Wikegård i C More. 

Efter matchen gav Johansson sin syn på situationen - där han medger att han har ett ansvar för det inträffade. 

– Självklart har jag ett ansvar. Jag vänder upp. Han kommer från båset. Så jag har inte koll. Kanske att han ska skippa att sätta den. Hade han undvikit den hade det inte påverkat spelet så mycket tror jag.

Han forstätter:

– Hade jag sett honom hade jag skyddat mig. Han kommer i hög fart och jag står i en utsatt position. Jag vill inte prata så mycket mer om det nu.

Juuso Vainio tvingas lämna på bår

Martin Lundberg fick matchstraff – och visade tydligt sin ilska mot beslutet när han lämnade för omklädningsrummet. 

Även Växjös tränare Sam Hallam var skeptisk till domslutet. 

 – Nu kommer jag outa min okunnighet i regelverket. Men om det är så att en late hit alltid genererar matchstraff så är det ingen diskussion. Då förstår jag det.

– Men om det inte är så, då tycker jag det är en kraftig överreaktion från domarna. Då tycker jag han kommer rakt framifrån. Han fullföljer sin åkning, säger Hallam. 

Färjestad fick chansen att spela i numerärt överläge i fem minuter – och i samma powerplay fällde Victor Ejdsell Juuso Vainio, som landade illa. 

Vainio blev liggande och vred sig i plågor, och fick lämna isen på bår. Växjö-backen såg ut att ha drabbats av en knäskada, och kunde röra sig när han bars ut av ambulanspersonalen. 

Resten av matchen då?

Ställningen var 3-3 efter 60 minuter och mötet fick avgöras i sudden. 

Där slutade det med seger för Växjö. 

Fredrik Karlström och Jens Westin försökte både spurta ikapp en lös puck som var på väg mot Färjestad-målet. Karlström vann sprintduellen, snappade åt sig pucken och skickade den i mål – vilket innebär att Växjö leder kvartsfinalserien med 1-0.