Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oro i Redhawks när Pantern kastas ut

Malmö Redhawks. Foto: STEFAN PERSSON / BILDBYRÅN
Redhawks sportchef Patrik Sylvegård. Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

IK Pantern kastas ut ur Hockeyallsvenskan.

Beslutet drabbar även Malmö Redhawks som samarbetar tätt med klubben.

– Nu kanske vi måste hitta något annat till några av våra spelare, säger Redhawks sportchef och vd Patrik Sylvegård.

Beskedet om att IK Pantern tvångsnedflyttas kom som en blixt från klar himmel för Malmö Redhawks sportchef och vd Patrik Sylvegård.

De båda klubbarna har ett tätt samarbete där spelare lånas in och ut. Upplägget har varit tydligt. Redhawks har fått en möjlighet att ge utvecklingsmöjligheter till de spelare som på grund av hård konkurrens inte riktigt platsat i SHL. Pantern har fått en möjlighet att använda spelare som ligger på gränsen mellan Hockeyallsvenskan och SHL.

I nuläget är det oklart hur det samarbetet fortsätter om Pantern inte får vara kvar i serien.

– Vårt samarbete känns ganska oviktigt just nu, jag är mer mån om Panterns spelare och ledare. Det är dem jag tänker på just nu. Ibland måste man vara egoistisk och se till sitt eget bästa men i det här läget tänker jag främst på alla i den klubben som krigat stenhårt, säger Patrik Sylvegård.

Oklart gällande Panterns och Redhawks samarbete

Förr eller senare måste ni ju titta på vad det här kan innebära för ert samarbete också?

– Ja, absolut. Vi har ju några juniorer som ska spela i Pantern i år. Vi har ju bland annat min son Marcus som ska spela med Pantern i år. Nu kanske vi måste hitta något annat till några av våra spelare. Vi har ju haft det oförskämt bra. De har kunnat gå i skolan, de har kunnat bo kvar hemma, de har kunnat träna med oss, de har kunnat träna med Pantern.

Vad betyder det för Malmöhockeyn att Pantern kastas ut?

– Kortsiktigt är det ju lite synd men över tid tror jag ändå att vi ska kunna ha ett bra samarbete. Vi kan kanske bygga upp det här igen. Det är ju inte så att det är fem tusen som går och kollar på Pantern, det är ett par hundra. De kan nog fortfarande tänka sig att gå och titta på Pantern.

– All respekt för Pantern, och jag vill inte att jag missuppfattas här, men de har ju inte jättemycket folk på sina matcher. Så ur den aspekten är det inte så farligt. Men det är ju tråkigt om det blir så här efter den resa de har gjort.