Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oliver Mattsson hyllas – får egen hockeycup

Oliver Mattsson spelade för Malmö Redhawks ungdomslag. Foto: PRIVAT
Oliver Mattsson tvingades tillbringa stora delar av sin sista tid på sjukhus. Foto: PRIVAT

Förra året somnade en av de största kämparna, Oliver Mattsson, in efter ett års kamp mot sjukdom.

Nu väljer Malmö Redhakws att hylla Oliver, som var ungdomsspelare i klubben, med en helt egen cup för U13-lag.

– Verkligen kul och betydelsefullt för oss att klubben startar OM21 Cup till minnet av Oliver, säger hans pappa Jesper Mattsson.

Cupen, som ska gå av stapeln på höstlovet i oktober/november, kommer att spelas för U13-lag. Oliver Mattsson var 13 år när han tragiskt gick bort i den ovanliga sjukdomen aplastisk anemi 24 juni 2018.

– Förlusten av Oliver har påverkat oss alla oerhört mycket och det engagemang som klubbens spelare, personal, fans och partners har visat för familjen Mattsson och Tobiasregistret gör att ett fördjupat samarbete känns helt rätt, säger Jens Hemström från Malmö Redhawks.

Jesper Mattsson är glad att man hedrar Oliver och gör det genom att lyfta fram ishockeyn, som var en så viktig del av hans liv.

– Hockeyn var enormt betydelsefull för Oliver. Vänskapen, engagemanget och glädjen stod i centrum och att associera hans namn med en ungdomscup, som ger så många positiva minnen för deltagarna känns jättebra, säger Jesper Mattsson.

Elliot, Jesper och Oliver Mattsson. Foto: PRIVAT

Stöttar minnesfonden och Tobiasregistret

Cupen blir ett starkt minne, tillägnat Oliver Mattsson, som berört så många med sin tuffa kamp, och det kommer också innebära att man håller i gång hans egen minnesfond och kampanjen ”Kampen för livet”, varje år, som är en satsning för att få fler givare av blodstamceller att anmäla sig till Tobiasregistret och genom det rädda fler liv. 

Oliver gick bort efter en hård kamp mot ovanliga blodsjukdomen aplastisk anemi.

– Vilket otroligt kul och bra initiativ och vi gläds åt att få vara en del av arrangemanget OM21 Cup, säger Michael Nordh Grate, Verksamhetsansvarig för Tobiasregistret.

Cupen hålls för första gången under hösten. Alla deltagande lag kommer dessutom att få besöka en SHL-match i Malmö arena, när Redhawks spelar hemmamatch.

Oliver Mattsson fick symboliskt släppa pucken inför en match mellan Redhawks och Färjestad. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN