Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Oj, det är en bra fråga – jag vet faktiskt inte”

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Efter ungefär tre veckor var Johan Gustafsson tillbaka i mål för Rögle under lördagen.

Och Rögle tog en efterlängtad seger – efter två raka nederlag.

– Jag tycker överlag att det är en väldigt bra match med mycket fart i och vi möter ett väldigt skickligt lag. En stor vinst för oss, säger Gustafsson.

Ett landslagsuppehåll, en Christoffer Rifalk som spikade igen och sjukdom.

Men sen var Johan Gustafsson tillbaka i mål, mot Skellefteå.

– Det har bara varit att kriga på. Det har inte varit så mycket, bara att försöka träna på bra. Det är väl det man kan göra egentligen, att komma i så pass bra form och slag när man väl får chansen att spela. Det tycker jag att vi har jobbat på bra med, det har känts bra.

Två lag som spelar väldigt offensiv hockey och intensiteten var hög från start.

Hur är det att spela en sån här match?

– Det är kul så klart, det är de här matcherna man vill spela när det är tufft och det är jämnt, jag känner att det kan hända lite vad som helst. Otroligt inspirerande att spela de här matcherna. Att vinna är också det roliga så det är klart att det känns bra, säger Johan Gustafsson.

”Slutspelskänsla” nämnde Skellefteås Adam Wilsby efter matchen.

– Absolut, det gick snabbt. Det var verkligen känslan, två bra lag som spelar och jag tyckte det var en bra och snabb hockey, viktigt vinst för oss, håller Gustafsson med om.

Uppehåll väntar: ”Går inte att ändra schemat”

Slutspelet närmar sig och det satta datumet är att grundserien slutar 25:e mars.

Men Rögle har bara fem matcher kvar.

En annorlunda mars, med andra ord.

Nu är de mitt i ett uppehåll – nästa match spelas den 9:e mars på hemmaplan mot Oskarshamn.

Vad fokuserar man på då?

– Oj, det är en bra fråga. Jag vet faktiskt inte, säger Johan Gustafsson och tänker efter:

– Det gäller att ligga i på träningarna med, nu är det officiella att det är en månad kvar tills slutspelet börjar. Det gäller att träna på bra och ha bra tryck på träningarna, att man verkligen håller uppe intensiteten under de här veckorna som det inte är så mycket matcher. Det är bara att gilla läget, schemat är som det är och det går inte att ändra på. Vi får ta tillvara på de här dagarna och verkligen trycka på på träningarna och verkligen vara förbered till först och främst matcherna men också slutspelet som kommer snart.

Stämningen hos serieledarna Rögle fortsätter att vara bra, när de laddar för slutspel och resan mot ett SM-guld.

– Ja, absolut. Det tycker jag är en av våra styrkor, vi blir inte för höga eller för låga utan vi går till jobbet med ett leende på läpparna och sen jobbar vi hårt för varandra dag ut och dag in, det gäller att man klarar av att göra det även när det går lite tyngre. Två förluster innan detta, det gäller att ändå skaka av sig det och kolla, vi har ett bra utgångsläge och vi har gjort det bra över hela säsongen så det är inga problem med stämningen i laget.