Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Officiellt: Stjärnan förlänger med Rögle

Adam Tambellini har förlängt sitt kontrakt med Rögle.
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Att slutspelet pågår för fullt stoppar inte Adam Tambellini från att skriva nytt kontrakt med Rögle. 

Precis som Kvällsposten avslöjade i mitten på april har 26-åringen förlängt sitt avtal med tre år

– Jag stortrivs i den här organisationen, säger Tambellini till klubbens hemsida.

Adam Tambellini gjorde stor succé inom den svenska hockeyn redan förra året när han noterades för 63 poäng på 37 matcher i hockeyallsvenskan med Modo.

Den fina produktionen ledde till intresse från SHL – där Rögle drog det längsta strået.

Adam Tambellini firar under slutspelsmatchen mot Frölunda.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Egentligen hade 26-åringen ett avtal som gällde även över den kommande säsongen. Men Tambellini och Rögle har trots det kommit överens om att förlänga fram till våren 2024.

– Jag stortrivs i den här organisationen så när Chris (Abbott, sportchef) kom till mig och pratade förlängning så var jag positiv direkt. Det är ett bra lag i en vinnande miljö där jag känner att man kan utvecklas, säger Adam Tambellini till Rögles hemsida.

Trots att säsongen präglats av dubbla skador har Tambellini ändå lyckats producera i poängprotokollet. 26-åringen har tryckt in 15 mål och assisterat ytterligare 13 på 37 grundseriematcher.

”Spelar med bra lagkamrater”

Dessutom blev han även målskytt tre gånger om under kvartsfinalserien mot Frölunda. 

– Det känns som jag tagit något steg till här på slutet. Sen spelar jag med bra lagkamrater vilket hjälper mig, säger Adam Tambellini.

Rögles sportchef Chris Abbott har skrivit långa kontrakt med flera av klubbens nyckelspelare. Målvakten Christoffer Rifalk har avtal fram till 2024, Ted Brithén skrev på till 2026 när han vände hem och duon Daniel Zaar och Dennis Everberg har kontrakt till 2023 respektive 2024.

– Vi är väldigt glada över att Adam bestämt sig för att vara med på vår resa i tre år till och vi ser fram emot att ge Adam möjligheten att spela hockey i en fullsatt Catena Arena, säger Chris Abbott.