Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stannar i Rögle – blir en av lagets bästa betalda

Leon Bristedt stannar i Rögle.Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
Forwarden har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Under förra säsongen var han en av lagets viktigaste spelare.Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Nu är det klart. 

Leon Bristedt stannar i Rögle efter att ha skrivit på ett nytt lukrativt tvåårskontrakt med skåningarna, vilket Kvällsposten kunde berätta tidigare i veckan.

– Kapitlet med Rögle inte är avslutat på något sätt, säger Bristedt till klubbens hemsida.

Leon Bristedt gjorde tillsammans med Ted Brithén, Dennis Everberg och Daniel Zaar stor succé för Rögle under fjolåret. Kvartetten var en minst sagt bidragande faktor till att skåningarna sågs som en av utmanarna till SM–guldet. 

Nu står det klart att Bristedt stannar i Ängelholm – ett beslut som vuxit fram, berättar han.

– Jag har haft två bra år hittills i Rögle och känner att det här kapitlet med Rögle inte är avslutat på något sätt. Jag och min familj har resonerat fram och tillbaka. Vi trivs jättebra i Ängelholm och Rögle samtidigt som det råder stor osäkerhet ute i världen. Jag känner att vi i laget inte fick möjligheten att slutföra det vi påbörjat den här säsongen så vi bestämde oss för att stanna och jag får chansen att vinna något här med Rögle, säger han till klubbens hemsida.

Blir en av klubbens bäst betalda spelare

Bristedt hade ett år kvar på sitt föregående kontrakt, men uppgifter till Kvällsposten gör nu klart att forwarden blir en av de bäst betalda spelarna i laget efter omförhandlingen – stockholmaren tjänar nu mer än 200 000 kronor i månaden. 

Sportchefen Chris Abbott om förlängningen: 

– Vi är exalterade över att ha Leon kvar hos oss, att förlänga hans kontrakt är en tydlig signal till våra spelare, lagledning och våra fans att vi är fast beslutna att nå vårt mål med att etablera oss som ett stabilt topplag i SHL. I Leon har vi en spelare som personifierar allt vi önskar ha i vårt lag: han är professionell, otroligt skicklig och en bra ambassadör för vår organisation, säger han till roglebk.se.

 

Kodie Curran vald till årets MVP i SHL