Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Offensiva talangen lämnar Växjö Lakers

Filip Cederqvist lämnar Växjö Lakers. Foto: MIKAEL FRITZON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Växjös sportchef Henrik Evertsson beskriver övergången som ”en ypperlig lösning”. Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

NHL-draftade Filip Cederqvist lämnar Växjö Lakers.

19-åringen är klar för BIK Karlskoga i allsvenskan. 

– Karlskoga är en fantastisk plats att utvecklas, säger sportchef Henrik Evertsson.

Filip Cederqvist har inte riktigt fått i gång poängproduktionen under årets säsong. I Småland och Växjö Lakers har det blivit 30 SHL-matcher och två poäng. 

19-åringen var tidigare under vintern utlånad till Almtuna, för att få en större roll och mer speltid. Där blev det fem matcher och inga poäng. 

Nu väntar en ny övergång för Filip Cederqvist. Det rör sig däremot inte om något lån, utan en permanent övergång till Värmland och BIK Karlskoga. 

– ”Ceder” har på sistone inte haft den mängden istid som både han och vi önskar i SHL därför blir detta en ypperlig lösning. Karlskoga är en fantastisk plats att utvecklas på och slåss i toppen av Allsvenskan, säger Växjös sportchef Henrik Evertsson, till Lakers hemsida. 

Spelklar direkt 

Karlskoga är just nu trea i allsvenskan - bakom Björklöven och Modo. Filip Cederqvist flyger upp till Värmland och kommer vara spelklar till måndagens match mot Timrå. 

– En rolig utmaning och jag ser fram emot att komma till Karlskoga. Jag har haft en del vänner som spelat i BIK och bara hört bra saker om föreningen, säger Filip Cederqvist, till Karlskogas hemsida. 

Filip Cederqvist fostrades i Skara IK men har tillhört Växjö sedan 2017. Han draftades i femterundan av Buffalo Sabres så sent som 2019 och har spelats med såväl U19- som U20-landslaget.

– Vi får in en kraftfull forward med bra teknik. Det ska bli spännande att se Filip i BIK, säger Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson.

Allt som allt har Cederqvist gjort 63 SHL-matcher, fördelat på fem mål och fem assist.