Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Nyförvärvet tillbaka: ”Det gick förvånansvärt fort”

Se höjdpunkterna från söndagens match
Kalle Östman var tillbaka i Redhawks laguppställning när det blev 3-1-förlust mot IK Oskarshamn.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

OSKARSHAMN. Joakim Fagervall formerade en nyförvärvskedja mot Oskarshamn.

Men nej, höken lyckades inte flyga nu heller – det blev torsk med 3-1. 

– Jag tycker att vi var bättre än Oskarshamn, säger Kalle Östman, som var tillbaka i laguppställningen efter att ha varit petad den sista tiden.

Den 27 november fick Kalle Östman lite drygt en kvarts speltid när Malmö Redhawks ställdes mot topplaget Luleå.

Därefter sjönk istiden betydligt de kommande nio omgångarna, med en toppnotering mot Timrå IK den 2 december på 5 minuter och 25 sekunder.

Mot IK Oskarshamn var den tidigare Djurgårdsforwarden däremot tillbaka i Joakim Fagervalls uppställning. Östman bildade kedja med centerstjärnan Carl Söderberg och Marcus Sylvegård - en trio skapade en hel del chanser framåt, men som inte lyckades producera några poäng.

Trots 38 avslut mot motståndarmålet förlorade Malmö till sist med 3-1

– I de första två - tre bytena kände jag att jag inte hade spelat så mycket. Men sedan tycker jag det gick förvånansvärt fort att komma in i det. Jag vågade hålla i pucken och spela mitt eget spel och jag tycker detta var en hyfsad start och något att bygga vidare på, säger Östman. 

Hur annorlunda är det som spelare att ha en plats i en kedja, jämfört med att sitta som reserv på bänken och bli glad om man får spela fem minuter?

– Nej, men det är väl klart att det är en jättestor skillnad. Man vill ju känna trygghet där ute. Sedan blir man kall som reserv och man är inte med i matchen på samma sätt. Om man spelar med samma kedja och pumpar på så snackar man mellan bytena, man gaddar ihop sig, snackar innan matcherna och man snackar på träningen.

”Gör det lättare att få offensiva chanser”

– Man försöker helt enkelt få det att fungera med sin kedja. Om det känns bra på isen kan man bygga vidare på det till nästa match och till slut kan man börja hitta varandra utan att behöva tänka eller snacka. Det är dit man vill komma, men det är också svårt att komma dit, fortsätter Kalle Östman. 

Malmö Redhawks lastade in en hel del välmeriterade nyförvärv inför årets SHL-äventyr. Inte minst Kalle Östmans båda kedjekompanjoner – som anslöt från NHL-klubben Colorado Avalanche och de svenska mästarna Växjö Lakers.

Men säsongen har varit en tung historia för rödhökarna och söndagens 3-1-förlust gjorde inte saken bättre. Malmö har numera åtta poäng upp till den fjärde och sista play-in-platsen samt sju poäng ner till Timrå på det negativa kvalet.

För egen del står Kalle Östman noterad för tre mål och fyra målgivande passningar på 29 grundseriematcher.

– Om man ser till poängen i sig tror jag att jag hade ett ganska bra snitt innan jag blev satt åt sidan i tio matcher. Men det är helt klart att kemin som skapas och som kan skapas över tid gör det lättare att få offensiva chanser, säger Östman. 

Ni skjuter nästan 40 skott mot Oskarshamn, är det något ni ändå tar med er från den matchen?

– Ja, men precis. Vi har mycket skott och jag tycker att vi spelar bra också under delar av matchen. Jag tycker att vi är bättre än Oskarshamn, det är i alla fall min känsla på isen. Så jag tycker det finns mycket att ta med sig men vi vore ha gjort mer än ett mål.

Malmö får nästa chans att göra mer än ett mål redan på tisdag när det vankas hemmamöte mot Leksands IF. Den matchen har nedsläpp klockan 19.00 i Malmö arena. 

TV: SE FLER SPORTNYHETER

Hör SHL:s vd om de nya restriktionerna