Lesund förlänger: ”Stor del av laget”

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN

Rögle BK förlänger med en av sina nyckelspelare – redan nu.

Erlend Lesund blir kvar i klubben till 2025.

– Det är ingen hemlighet att jag trivs här, säger han till klubbens hemsida.

Den norske backen kom till klubben inför säsongsstarten 2018. I februari 2020 skrev han ett nytt kontrakt med Rögle, som han hade ett år kvar på. Trots att det är tid kvar på det så väljer Erlend Lesund att redan nu förlänga och blir kvar över säsongen 2024-25.

– Jag vill veta vad som händer i livet och sedan är det ingen hemlighet att jag trivs här, med Rögle och i staden. Jag vill vara här, säger han till klubbens hemsida.

Han flyttade till Ängelholm från Mora IK, där han spenderade fyra säsongen. 26-åringen har blivit en bärande del av Rögle och gjorde så sent som förra veckan sin 200:e match i SHL.

– Vi har haft honom här i två och ett halvt år och han har utvecklats till en väldigt bra SHL-back. Han har tagit stora steg i sitt spel och visat att han är en stor del av vårt lag och en ledare i vårt omklädningsrum. Vi är stolta över att han vill vara här i ytterligare tre år efter den här säsongen, säger sportchef Chris Abbott till klubbens hemsida.

Laget har inlett säsongen starkt och ligger fyra i tabellen, fyra poäng bakom Frölunda med tre matcher mindre spelade. Lesund har stått för tre poäng så här långt.

– Vi har riktigt bra lag, en fantastisk klubb och förening och fans. Vi har ett tydligt mål. Vi ska vinna SM-guld, säger han.

I morgon, tisdag, väntar ny match för Rögle. Då ställs laget mot Oskarshamn på bortais.

SE FLER SPORTNYHETER: Åskådare stormar planen - springer mot Messi.