Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ny storseger: ”Vi har roligt på isen”

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks smyger vidare mot toppgängen i SHL.

Andra raka segern – efter ny islossning.

– Vi har roligt på isen, säger assisterande kaptenen Emil Sylvegård.

Tre matcher inom loppet av fyra dygn. 

Redhawks är inne i säsongens absolut hetaste hemmavecka i Malmö arena. Då trivs spelarna.

I tisdags krossade man Brynäs med solklara 5-0. Den här kvällen körde Sylvegård & Co över Skellefteå som kom till Skåne med ett fint facit – seger i de tre senaste matcherna på Malmös hemmarink.

Malmö, utan unge succébacken Helge Grans som vilade, struntade i statistiken. Spelarna öste på, var bättre i det mesta och vann fullt rättvist med 4-1.

Emil Sylvegård berättar om förvandlingen:

– Vi har hittat vår identitet hur vi ska spela. Tajt defensiv, långa anfall, starka på pucken, rakt och enkelt på mål och starka i båda slotten. 

– Så spelar vi oftare nuförtiden. Innan har det varit alldeles för mycket upp och ner.

Varför kommer svängningen nu – har ni pratat igenom läget?

– Vi pratar hela tiden. På något sätt gäller det att varje individ förstår vad det handlar om och tar lärdom av varandras misstag. 

– Alla måste stämpla in varje dag. Det har vi blivit sjukt mycket bättre på, säger Sylvegård.

Segern innebär att Malmö kliver upp jämsides med Skellefteå. Båda på 57 poäng men västerbottningarna har bättre målskillnad.

Skellefteå är inne i tung period. Tre raka smällar före resan till Malmö innebär att man åker hem med den mindre smickrande sviten på fyra förluster i sträck.

– Det är lätt att man blir inaktiv och lägger över ansvaret på någon annan. Då blir det som i dag, man får Malmö över sig flera gånger, suckar Skellefteås tränare Tommy Samuelsson.

Publiken sviker Malmö Redhawks

Slutligen kan vi konstatera att det inte är några större publikfester när Redhawks spelar sina matcher i Malmö arena. Speakern sa att publiksiffran uppgick till 5 186.

Det stämmer inte. Det hade sålts 5 186 biljetter. Utan att räkna alla kunde man lätt konstatera att betydligt färre fanns på plats. 

Oavsett hur många som valde att utnyttja sina biljetter var det långt under budgeterade målet på 6400.

På lördag, när Malmö avslutar hemmaveckan med att ta emot serieledarna Luleå, lär det bli lapp på luckan. Redhawks bjuder in till en gratismatch. 

– Det är hockeyns dag. Hoppas alla tar med sig en nallebjörn och kastar in den på isen när det ges tillfälle, ler Emil Sylvegård.