Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ny smitta i Rögle – derbyn ställs in

Se de senaste sportnyheterna
Helgens derbymatcher mellan Rögle och Malmö Redhawks har blivit inställda.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
För Emil Sylvegård och resten av Redhawks väntar numera en helg utan några nya derbyn mot Rögle.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM/MALMÖ. Rögle har drabbats av ny coronasmitta i spelartruppen.

Det innebär att helgens båda Skånederbyn mot Malmö Redhawks ställs in.

På en rak fråga bekräftar nu SHL:s sportchef Johan Hemlin att matcherna ställs in.

– Korrekt, svarar han i ett sms.

Under torsdagskvällen förlorade ett skadeskjutet Rögle med tydliga 4-1 borta mot Örebro. Ängelholmarna saknade flera av sina ordinarie pjäser och använde sig bland annat av två backlån från hockeyallsvenskan.

Under fredagsförmiddagen var tanken att Rögle skulle återsamlas för ett träningspass klockan 13.00 inför helgens back-to-back-derby mot ärkerivalen Malmö Redhawks.

Men kort efter klockan 13 meddelade Rögles presschef Peter Ekholm att träningspasset var inställt. Vid 15-tiden meddelade Rögle på sin hemsida att klubben pausat sin verksamhet på grund av covid-19-smitta i truppen.

– Vi har kommit till en punkt där vi känner att vi inte har kontroll på situationen och riskerar ytterligare fall de kommande dagarna, säger Rögles fysioterapeut Christopher Alvengrip.

SHL har förlängt sin grundserie

Under vintern har SHL-klubbarna en efter en dragits med covid-19 inom sina organisationer. En lång rad matcher har blivit inställda och nyligen kom beskedet att grundserien förlängs med ytterligare nio dagar.

Den nya coronasmittan är Rögles andra bara under januari. Torsdagens förlustbatalj mot Örebro föranleddes av ett kortare coronauppehåll och var ängelholmarnas första match sedan den 15 januari.

– Vi följer utvecklingen i laget noggrant och försöker få kontroll på situationen. Då måste vi göra så här, säger Alvengrip.

TV: SE FLER SPORTNYHETER

Hör SHL:s vd om restriktionerna