Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Ni kanske har sett, och kan ge mig info?”

Adam Pettersson i pausintervjunFoto: C MORE
Adam Pettersson tacklingFoto: MORE
Brendan Shinnimins hämndFoto: MORE

Tumult uppstod i matchen mellan Växjö och Skellefteå – efter att Adam Pettersson tacklat Roman Horak. 

Pettersson hade svårt att leverera någon analys av situationen i periodpausen. 

– Ni kanske har sett den och kan ge mig någon info, säger Pettersson i C Mores sändning. 

Skellefteå vann med 2-1.

Det var tolv minuter in i den första perioden mellan Växjö och Skellefteå, med ställningen 0-1 efter mål av Adam Pettersson, som flera spelare rök ihop på isen. 

Det hela började med att målskytten Pettersson satte in en tackling på Växjös Roman Horak, vars lagkamrat Brendan Shinnimin flög på Skellefteå-spelaren. 

Båda spelarna visades ut för roughing, och Pettersson vad blodig i ansiktet när han skrinnade bort till utvisningsbåset. 

28-åringen var fortsatt blodig i ansiktet när han intervjuades i C More i pausen, och Pettersson fick frågan om jacket i ansiktet uppstod efter bråket med Shinnimin. 

– Jag vet faktiskt inte, men jag antar det, sa Pettersson. 

Sedan fick han chansen att uttala sig om tacklingen som föregick slagsmålet:

– Jag vill separerar honom från pucken, jag har inte sett den. Sedan kommer han (Shinnimin) efter mig, det får jag kanske köpa i det där läget. 

– Det går fort där ute, jag siktar in mig ganska tidigt. Han släpper pucken. 

Adam Pettersson om tacklingen på Horak

Pettersson medgav att han inte riktigt hunnit ta del av någon repris, och vände sig till C Mores profiler för en analys av situationen. 

– Ni kanske har sett den och kan ge mig någon info?

Sanny Lindström svarade:

– Det är en svårbedömd situation, du har tagit ansats för att tackla när han släpper i väg pucken. Jag tänker inte sitta här och kräva någon avstängning. Jag ser den mer som olycklig, sedan kanske man kan diskutera late hit. 

– Då får jag lita på dig, jag kan kolla på den sen och uttala mig mer, sa Pettersson innan han direkt gavs chansen att titta på bilderna. 

– Det är klart, den är kanske lite sen. Sedan är det svårt att se på skärmen hur den tar, jag försöker hålla grejerna nere. 

Matchen då? 

Skellefteå vann till slut med 2-1 och klättrar till en fjärdeplats i tabellen.