Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

NHL-meriterade backen stannar i Rögle: ”Förebild”

Éric Gélinas fortsätter i Rögle.Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Éric Gélinas stannar i Rögle BK.

Den NHL-meriterade backen har förlängt med två år.

– Jag fick lite för kort tid i klubben förra säsongen men jag gillade allt, säger Gélinas.

Precis innan transferfönstret stängde i februari förstärke Rögle med den NHL-meriterade backen Éric Gélinas.

Gélinas kom då närmast från spel i KHL-laget SLovan Bratislava. Han hämmades av en skada i inledningen av sin tid i Ängelholmslaget men spelade de sista åtta omgångarna i grundserien och i slutspelet.

Efter säsongen gick kontraktet ut, men nu är det klart att han återvänder.

– Jag fick lite för kort tid i klubben förra säsongen men jag gillade allt. Så jag är mycket glad över att få stanna och vara med och bygga vidare på det som påbörjats, säger Éric Gélinas i ett pressmeddelande. 

– Flytten till Rögle förra säsongen gjorde att jag fick tillbaka glädjen för hockeyn, Rögles fans var grymma och atmosfären i hallen på hemmamatcherna var otrolig. Jag följer lagbygget på nätet och ser fram emot att komma tillbaka och ge fansen ännu mer att glädjas över.

Abbott: ”En förebild för våra yngre spelare”

Rögles sportchef Chris Abbott:

– Éric kom till oss sent på säsongen men visade snabbt att han är en stabil allround-försvarare. Med sin rutin från NHL och professionella inställning och viljan att tävla varje dag kommer han att bli en förebild för alla våra yngre spelare. Genom att skriva ett flerårskontrakt med oss visar Éric, som är i sin bästa ålder, att han ser en potential i den här föreningen, säger Chris Abbott i samma pressmeddelande.