Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅNFoto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN
 Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

"Men vad ska vi med honom till?"

Publicerad

Rögle uppges vilja byta stjärnan Juhamatti Aaltonen mot Malmö Redhawks Daniel Zaar.

Men Redhawks sportchef tar ner de sensationella uppgifterna.

– Nej. Det är ingenting för oss. Jag tror inte de släpper Aaltonen. Och vad ska vi med honom till? säger Patrik Sylvegård till Kvällsposten.

Juhamatti Aaltonen värvades för att bli Rögles stora ledare och stjärna inför den här säsongen.

Men den finske forwarden, med flera VM i bagaget, har haft en tuff tid i Rögle och på senare tid både varit petad och vara på väg bort från klubben.

Aaltonen var dock tillbaka i Rögles laguppställning mot Växjö och gjorde då ett hattrick i första perioden i segern mot serieledarna.

Men nu uppger Helsingborgs Dagblad att Aaltonen skulle kunna bli del av ett sensationellt klubbyte. Enligt tidningens källor har Rögle förhandlat med Skånerivalen Malmö Redhawks om att byta Aaltonen mot den förre Röglespelaren Daniel Zaar.

– Jag har ingen kommentar till det – ingen kommentar, säger Rögles sportchef Chris Abbot till tidningen.

Sportchefen: ”Ingenting för oss”

Men Malmös sportchef Patrik Sylvegård ger klarare besked. Någon bytesaffär är inte aktuell.

– Egentligen har jag inga kommentarer till detta, säger Patrik Sylvegård först.

Men du kan tänka dig att ta in Juhamatti Aaltonen?

– Nej. Det är ingenting för oss. Och jag tror inte de släpper Aaltonen. Och vad ska vi med honom till?

Kan du tänka dig att släppa Zaar då?

– Han har spelat bra för oss på slutet. Så inte just nu.

Har Rögle erbjudit er denna bytesaffär?

– Det vill jag inte kommentera.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag