Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Melart hjälte med två mål

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN

Backbjässen Ilari Melart förvandling från defensiv klippa till målkung håller i sig. Med två nya mål bidrog finländaren till Växjös 3-2-seger över Örebro.

– Det verkade vara bra att byta till nummer 11, säger Melart.

Han öste in mål under försäsongen. Men i SHL skulle det ta 13 matcher för Växjös unge amerikan Jack Drury att bryta måltorkan när han satte 1-0 hemma mot Örebro. 

– Det var ett mål som gör att jag kan hålla i klubban lite lättare, inte så spänt. Vi spelar okej även om vi kan bli bättre. De är snabba och vi måste få fast pucken mer offensivt, säger Växjös Jack Drury.

En som inte har problem med att hitta nätet är Växjös storvuxne back Ilari Melart. Tvärtom. Efter ett personligt rekord med 12 mål under sin debutsäsong i Lakersi fjol har 31-åringen inlett årets säsong på samma bana. 

Efter en oavgjort första period klev backen in och dunkade upp 2-1 till hemmalaget i den andra perioden. Hans tredje mål på lika många matcher.

– Det känns kul att få lite fler mål än tidigare i karriären, det var bra att byta till nummer 11 när jag kom till Växjö, säger en leende Ilari Melart till C More.

Örebro skulle komma tillbaka ännu en gång innan andra perioden var över när Emil Larsson spräckte målnollan för säsongen. Men Ilari Melarts kväll var inte över.

I förlängningen följde backen med upp och satte avgörandet efter en sidledpassning från Jakob Forsbacka-Karlsson. 

– Det är inte så många gånger jag har gjort två mål i en match, så det känns skönt. Det var tajt match, inte den bästa för säsongen. Men det måste inte alltid vara så vackert, säger Melart.

Om mötet inte var vackert var det desto vackrare när Örebros Kristian Näkyvä, 29, hyllades inför matchen. Nio månader efter att ha diagnostiserats med testikelcancer var finländaren åter tillbaka och fick motta en blombukett av motståndarlagets lagkapten Erik Josefsson.

– Det tar ett tag innan man kommer in i de vanliga tankarna. Fansens stöd har varit otroligt, så många människor har hört av sig och alla tifon. Det har hjälpt mig mentalt för att komma tillbaka, säger Näkyvä.

Se när Näkyvä hyllas inför comebacken