Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lämnar Karlskrona – för spel med SHL-lag

Matt Carey. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
Matt Carey. Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Rögle kämpar för att hålla sig kvar ovanför slutspelsstrecket.

Nu värvar laget NHL-meriterat – från Hockeyallsvenskan.

– Jag har trivts i Karlskrona och kommer att lämna många vänner men ser fram emot chansen att få spela i SHL med Rögle. Det ska bli riktigt roligt, säger Matt Carey i ett pressmeddelande.

Med 42 poäng på 29 omgångar har Rögle fortfarande gott hopp om att ta sig till slutspel framåt våren.

I den jakten förstärker klubben nu sin trupp.

Den 26-årige forwarden Matt Carey har gjort 21 poäng på 32 matcher för Karlskrona HK i Hockeyallsvenskan den här säsongen.

Han har tidigare spelat i AHL, ECHL och Leksand – och två matcher för Chicago Blackhaws i NHL.

Nu ska han spela för Rögle.

– Jag gillar att spela i Sverige, jag har definitivt utvecklat mitt spel under tiden här. Att jobba hårt och tävla är fortfarande en viktig del av mitt spel men jag har blivit mer av en framspelare. Det finns många skickliga spelare i det här landet och den större rinken utmanar din teknik och spelsinne, säger Carey i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag försöker alltid vara den som jobbar hårdast ute på isen, det är ett av mina signum. Och sen är jag bra på att gå innanför skinnet på motståndarna.

Matt Carey ansluter till Rögle

Matt Carey ansluter till Rögle i samband med fredagens träning och är tillgänglig för spel i lördagens bortamatch mot Brynäs.

– Jag är mycket glad över att Matt Carey kommer att representera Rögle BK för resten av säsongen. Matt är en mycket bra tekare och som alltid jobbar hårt och tävlar över hela banan, säger Rögles sportchef Chris Abbott i ett pressmeddelande.