Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Matson förlänger sitt SHL-kontrakt

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Kotraktet skulle ha löpt ut efter den säsong som inleds på lördag.

Nu berättar Taylor Matson att det funnits andra intressenter – men att han ändå förlänger sitt kontrakt.

– Jag gillar sättet vi spelar på, det passar mig och jag känner coachernas förtroende, säger Matson.

Taylor Matson lämnade ECHL och Orlando Solar Bears 2014 och skrev på för Rögle.

På sina 189 matcher för klubben har han gjort 79 poäng och nu hoppas den assisterande lagkaptenen att det ska bli betydligt fler.

För trots att kontraktet löper ut först efter den säsong som inleds med premiären på lördag så har han redan nu valt att förlänga sitt avtal.

– Jag har varit i Rögle sedan 2014 och har fått ett stort hjärta för klubben och fansen. Jag tycker att allt i föreningen pekar åt rätt håll och jag vill fortsätta vara med på den resan, säger Matson i ett pressmeddelande. 

Matson hyllar bröderna Abbott

Matson tycker att tränaren Cam Abbott och sportchefen Chris Abbott, som tillträdde förra säsongen, har fått klubben att ta steg i rätt riktning.

Det, och att han även tidigare trivts bra i föreningen, gör att han nobbat andra klubbar och nu kan komma upp i sju säsonger i samma tröja, förutsatt att han stannar kontraktstiden ut.

– Ja, det är en lång tid i dagens hockey. Det har väl funnits intresserade från andra håll men när Chris började prata med mig så var det inget att tveka om. Som jag sa, jag trivs här och känner att vi har något bra på gång, säger Matson i ett pressmeddelande.

I samma pressmeddelande hyllas han av Rögles sportchef.

– Taylor är en spelare som personifierar allt som vi i Rögle BK vill att en spelare ska ha: han är proffsig på alla plan, det är en komplett och mångsidig spelare med en hög kompetensnivå kombinerat med en extrem tävlingsinstinkt, säger Chris Abbott.

Det nya avtalet sträcker sig över säsongen 2020/2021.

 

FÅ BÄST KOLL! Alla nyheter om Rögle BK – direkt i Messenger 

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!