Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Matchhjälten efter tunga segern: ”Det är enormt”

Adam Johnson i samband med 3-2-vinsten mot HV71.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Adam Johnson jublar efter ett MIF-mål.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Två mål redan i den första perioden.

Mycket mer än så krävdes inte för att Malmöforwarden Adam Johnson skulle sänka bottenkonkurrenten HV71.

– Jag har försökt utnyttja min fart och nu börjar jag äntligen känna mig bättre, sa tvåmålsskytten efter segern. 

Lite drygt två månader har passerat sedan Adam Johnson skrev på för Malmö Redhawks. Allt som allt har 26-åringen hunnit med 14 SHL-matcher, där han så här långt noteras för fem mål och fem assist.

I samband med lördagens måstematch mot HV71 lyckades Adam Johnson hitta ytterligare en offensiv växel – redan i den första perioden hade han gjort två mål.

Båda gångerna assisterades Adam Johnson av sin nyfunne parhäst Carl Persson.

– Vid det första står jag rätt framför kassen och ”Calle” hittar mig med en bra passning. Vid det andra försöker jag bara utnyttja min fart, sa tvåmålsskytten.

Adam Johnson sätter ett av sina två mål mot HV71.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Framför allt var Adam Johnsons andra fullträff läcker. 

26-åringen kom in med rejäl fart i HV71:s zon och hade gott om tid på sig att ställa in siktet. För bortamålvakten Jonas Gunnarsson fanns det inte mycket att göra. 

– Det var ett snyggt mål. Jag har försökt utnyttja min fart och nu börjar jag äntligen känna mig bättre. Förhoppningsvis kan jag växa av det, sa Adam Johnson.

Målsättningen: att spela slutspel 

Hur skönt var det för er att vinna i dag?

– Det är enormt! Vi försöker uppenbarligen samla ihop varje poäng vi kan så vi kan nå slutspelet. Det kändes bra att jag kunde göra några mål och hjälpa laget.

Lördagens 3-2-vinst innebär att Malmö Redhawks har samalt ihop 53 poäng och parkerar på en tiondeplats i SHL-tabellen. Sydskåningarna har med andra ord lyckats hitta en väg tillbaka upp till slutspelsplatserna. 

Är det slutspel som ni siktar mot inom laget nu?  

– Ja, det måste vara vårt mål. Men vi kan inte tänka på något annat än att försöka vinna och ta så många poäng som möjligt varje kväll, sa Adam Johnson.

Malmö Redhawks har vunnit fyra raka SHL-matcher och får en chans att ta en femte seger redan på söndag, när topplaget Luleå kommer på besök till Malmö arena.