Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Matcherna skjuts upp efter ny smitta i laget

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Malmö Redhawks har drabbats av ett nytt coronautbrott.

Helgens matcher ställs därför in.

– Det här känns riktigt tråkigt, men det är vad vi behöver göra i det här läget, säger sportchef Patrik Sylvegård i ett uttalande.

Länge var Malmö det lag i SHL som inte drabbats av coronaviruset. Men förra veckan konstaterade laget att tre spelare testat positivt för covid-19. Klubben pausade verksamheten och matcherna mot Brynäs, Djurgården och Färjestad flyttades fram.

I helgen skulle Redhawks vara tillbaka på isen. Men nu har skåningarna åkt på ett bakslag. Ytterligare coronafall har upptäckts i klubben.

– Det här känns riktigt tråkigt, men det är vad vi behöver göra i det här läget. Alla var grymt taggade på att få köra i gång igen, men vi måste sätta det här i främsta rummet och lyssna på våra läkare. Jag tycker också riktigt synd om alla som följer oss där ute i stugorna och som verkligen sett fram emot att se oss spela igen. Vi ska komma tillbaka ännu starkare efter det här, säger sportchef Patrik Sylvegård i ett pressmeddelande.

Hemmamatcherna mot Oskarshamn och Luleå skjuts nu fram.