Rögletränaren Patrik Ross och Daniel Sylwander. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅNRögletränaren Patrik Ross och Daniel Sylwander. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Rögletränaren Patrik Ross och Daniel Sylwander. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Moras Emil Bejmo kom fri efter en turlig sargstuds när han gjorde 3–1 i numerärt underläge. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅNMoras Emil Bejmo kom fri efter en turlig sargstuds när han gjorde 3–1 i numerärt underläge. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Moras Emil Bejmo kom fri efter en turlig sargstuds när han gjorde 3–1 i numerärt underläge. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

Röglekaptenen: ”Det tär i hjärtat”

Publicerad

ÄNGELHOLM. Sjunde raka förlusten – Rögles problem i botten av SHL-tabellen fortsätter.

Trots en ny tränarkonstellation åkte Ängelholmslaget på en storförlust hemma mot bottenkonkurrenten Mora som vann med 6–1.

– Det tär i hjärtat när man hör vissa saker, men det är klart att man förstår fansen. Vi är lika besvikna som de är, säger Röglekaptenen Ted Brithén.

Bottenmötet mot Mora var Rögles första efter att tränaren Anders Eldebrink fått lämna laget efter höstens svaga resultatrad.

Men den nya tränarkonstellationen med Patrik Ross, Roger Hansson och Magnus Wennström fick en mardrömsstart.

Mora vann med hela 6–1 efter ett hattrick av John Persson och två mål av Jacob Nilsson.

– Det är tungt. Vi är inne i en väldigt dålig trend. Vi har försökt jobba väldigt mycket med detaljer under uppehållet, men det vill sig inte i dag, säger Rögles målskytt Sebastian Collberg som tycker att jobbet var för dåligt i laget.

”Har jättebra förtroende för tränarna”

3109 besvikna hemmafans fick se ett Rögle som i två perioder ville mycket men hade betydligt svårare att få ut det i spelet.

Vid underläge 1–4 efter två perioder bytte Rögle målvakt, Emil Kruse ersatte Justin Pogge som hade en tung dag, men tredje perioden var bara 1,30 gammal när Jacob Nilsson satte 5–1.

Sex insläppta mot en bottenkonkurrent, vad säger det?

– Det är för dåligt, alldeles för dåligt och det vet vi också. Det är bara att släppa och prata igenom inför Örebro, säger Collberg.

För tränarduon Patrik Ross och Roger Hansson som har tagit över huvudansvaret efter Anders Eldebrink var det en blytung start. 

Har ni förtroendet för att de här tränarna kan leda er på rätt väg?

– Absolut. Vi har jättebra förtroende för båda våra tränare vi har nu, det har inget med det att göra. Det är vi själva på isen som måste prestera nu, säger Collberg.

Fansens missnöje

På väg av isen vädrade en del av hemmafansen sitt missnöje med insatsen.

– Vi hör det mesta som klacken sjunger. Det tär i hjärtat när man hör vissa saker, det är klart, men någonstans måste man släppa det också. Det är inget man kan fokusera på utan det enda man kan fokusera på är nästa byte. Men det är klart att man förstår fansen, vi är lika besvikna som de är, säger lagkaptenen Ted Brithén.

Vill du säga något till fansen inför fortsättningen?

– Vi ska göra allt i vår makt för att vända det här och spela mycket bättre hockey.

Hattrickskytten: ”Skitviktigt för oss”

Rögle är alltjämt sist i SHL-tabellen med elva poäng efter sin sjunde raka förlust. Mora klättrar till 19 poäng och utökade marginalen ner till bland annat Rögle.

– Det är skitviktigt för oss så klart. Vi vet att det är ett lag vi kämpar mot och även skönt för oss som haft lite tufft på bortaplan och även svårt att göra mål så det är jätteskönt, säger Moras tremålsskytt John Persson.

Relaterade ämnen
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag