Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Röglekaptenen: ”Det tär i hjärtat”

Rögletränaren Patrik Ross och Daniel Sylwander. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN
Moras Emil Bejmo kom fri efter en turlig sargstuds när han gjorde 3–1 i numerärt underläge. Foto: ANDERS BJURÖ / BILDBYRÅN

ÄNGELHOLM. Sjunde raka förlusten – Rögles problem i botten av SHL-tabellen fortsätter.

Trots en ny tränarkonstellation åkte Ängelholmslaget på en storförlust hemma mot bottenkonkurrenten Mora som vann med 6–1.

– Det tär i hjärtat när man hör vissa saker, men det är klart att man förstår fansen. Vi är lika besvikna som de är, säger Röglekaptenen Ted Brithén.

Bottenmötet mot Mora var Rögles första efter att tränaren Anders Eldebrink fått lämna laget efter höstens svaga resultatrad.

Men den nya tränarkonstellationen med Patrik Ross, Roger Hansson och Magnus Wennström fick en mardrömsstart.

Mora vann med hela 6–1 efter ett hattrick av John Persson och två mål av Jacob Nilsson.

– Det är tungt. Vi är inne i en väldigt dålig trend. Vi har försökt jobba väldigt mycket med detaljer under uppehållet, men det vill sig inte i dag, säger Rögles målskytt Sebastian Collberg som tycker att jobbet var för dåligt i laget.

”Har jättebra förtroende för tränarna”

3109 besvikna hemmafans fick se ett Rögle som i två perioder ville mycket men hade betydligt svårare att få ut det i spelet.

Vid underläge 1–4 efter två perioder bytte Rögle målvakt, Emil Kruse ersatte Justin Pogge som hade en tung dag, men tredje perioden var bara 1,30 gammal när Jacob Nilsson satte 5–1.

Sex insläppta mot en bottenkonkurrent, vad säger det?

– Det är för dåligt, alldeles för dåligt och det vet vi också. Det är bara att släppa och prata igenom inför Örebro, säger Collberg.

För tränarduon Patrik Ross och Roger Hansson som har tagit över huvudansvaret efter Anders Eldebrink var det en blytung start. 

Har ni förtroendet för att de här tränarna kan leda er på rätt väg?

– Absolut. Vi har jättebra förtroende för båda våra tränare vi har nu, det har inget med det att göra. Det är vi själva på isen som måste prestera nu, säger Collberg.

Fansens missnöje

På väg av isen vädrade en del av hemmafansen sitt missnöje med insatsen.

– Vi hör det mesta som klacken sjunger. Det tär i hjärtat när man hör vissa saker, det är klart, men någonstans måste man släppa det också. Det är inget man kan fokusera på utan det enda man kan fokusera på är nästa byte. Men det är klart att man förstår fansen, vi är lika besvikna som de är, säger lagkaptenen Ted Brithén.

Vill du säga något till fansen inför fortsättningen?

– Vi ska göra allt i vår makt för att vända det här och spela mycket bättre hockey.

Hattrickskytten: ”Skitviktigt för oss”

Rögle är alltjämt sist i SHL-tabellen med elva poäng efter sin sjunde raka förlust. Mora klättrar till 19 poäng och utökade marginalen ner till bland annat Rögle.

– Det är skitviktigt för oss så klart. Vi vet att det är ett lag vi kämpar mot och även skönt för oss som haft lite tufft på bortaplan och även svårt att göra mål så det är jätteskönt, säger Moras tremålsskytt John Persson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!