Greg Dingizian. Foto: JOACHIM WALLGreg Dingizian. Foto: JOACHIM WALL
Greg Dingizian.  Foto: JOACHIM WALL
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅNFoto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
 Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Hugo Stenbeck. Foto: TOMAS LEPRINCEHugo Stenbeck. Foto: TOMAS LEPRINCE
Hugo Stenbeck.  Foto: TOMAS LEPRINCE

Mångmiljonärerna köper Redhawks

Publicerad

Miljardären Hugo Stenbeck har sålt stora delar av sina aktier i Malmö Redhawks.

Nu kan Kvällsposten avslöja två av de nya ägarna, Malmöprofilerna Greg Dingizian och byggnadsfirman Otto Magnusson.

– Det var ett val mer med hjärtat än med hjärnan, säger fastighetsentreprenören Greg Dingizian till Kvällsposten.

I december kunde Kvällsposten berätta att miljardären och Kinnevik-arvtagaren Hugo Stenbeck säljer av en stor del av sina aktier i SHL-klubben Malmö Redhawks.

Stenbeck, som under ett par år pumpade in 60-70 miljoner kronor i en storsatsning i Redhawks, har efter ett långdraget bråk varit kvar som ägare och haft ett aktieinnehav på mer än 50 procent i Malmö Redhawks Holding AB varav 33 procent själv och 21 procent via ungdomsstiftelsen.

Men Hugo Stenbeck har den senaste tiden valt att minska sitt aktieägande och har sålt av 20 procent av sina egna aktier.

Enligt Malmö Redhawks har tre lokala profiler köpt aktierna. Och nu kan Kvällsposten avslöja två av dem.

Rika Malmöprofiler

Det handlar om den rike fastighetsentreprenören Greg Dingizian, som är en av ägarna och även vice styrelseordförande i fastighetsbolaget Victoria Park i Malmö.

Den andre av tre nya ägare är byggnadsfirman Otto Magnusson.

– Ja, det stämmer. Mitt bolag har köpt fem procent, bekräftar Greg Dingizian.

– Det känns roligt.

Affärsmannen Greg Dingizian är född i Bagdad och kom som barn till Malmö i mitten av 1960-talet. Han har varit vd för fastighetsbolaget Gotic och startade den internationella vegetariska snabbmatskedjan Meaning Green som dock fick lägga ner efter ett par år. På 2000-talet har jobbat som vd i HSB Malmö och 2005 startade han företaget Hyllie-hus Fastighets AB (sedermera Annehem). I dag är han vice styrelseordförande och aktieägare i Victoria Park.

Fick kontakt genom Percy Nilsson

Hans koppling till ishockey är genom Percy Nilsson.

– Mest via Percy som jag har känt länge. Det har blivit mycket Mif genom åren, som supporter då.

Men du har inte varit inblandad tidigare?

– Nej, ingenting alls.

Var det ett svårt val?

– Det var ett val mer med hjärtat än hjärnan.

– Jag har ju varit engagerad länge i FC Rosengård, det har också varit mycket hjärta och varit en stor utmaning i flera år så jag vet hur det är att vara engagerad i klubbar. Här är jag bara aktieägare, men det är visst ansvar det också så klart.

Greg Dingizian säger att han kommer fortsätta vara engagerad i FC Rosengård.

Med i Redhawks styrelse

Dan Magnusson bekräftar också att Byggnadsfirman Otto Magnusson, som funnits i snart 90 år, köpt Hugo Stenbecks aktier, men vill inte gå in på hur mycket.

– Vi är en ganska stor sponsor redan med hjälmreklam bland annat, säger Dan Magnusson, marknadschef och vice vd.

Dan Magnusson säger att han är genuint hockeyintresserad och han satt även med i Malmö Redhawks styrelse för ett par år sedan.

– Det är roligt att vara med och stötta Malmöidrotten. Det är vår marknad. Det är intressant att synas på den här kartan. Nu kom frågan om vi var intresserade, vi har goda relationer med Percy (Nilsson). Han började jobba hos Otto en gång i tiden.

Har du någon plan?

– Vinna SM-guld är en dröm.

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck
Fredrik Jonsson
Fredrik Jonsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag