Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Man bara väntar – varför skulle vi komma undan?”

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Rögle blev nästa lag att drabbas av ett coronautbrott.

Det innebär att hälften av SHL-lagen nu drabbats av smittan.

I Skåne där smittan är kraftig just nu finns även ett annat SHL-lag som hade förberett sig för derby mot just Rögle.

Tränaren Joakim Fagervall räknar med att det letar sig in även där.

– Varför skulle vi komma undan? Man bara väntar på det, säger Fagervall.

SHL-klubbarna följer sitt protokoll strikt. I förra veckan sa sportchefen Johan Hemlin i SportExpressen att man beställt över 4000 snabbtester och ordinarie tester för klubbarna.

Ändå letar sig smittan in i trupperna.

Malmös tränare räknar nu också med att det kommer dyka upp i hans trupp.

– Det är väl klart att det kommer att komma hit också. Vi gör visserligen allt vi kan för att undvika det, men det gör väl alla.

Hur gör ni för att undvika det?

– Vi testar oss vid minsta lilla symptom, och det har varit tester när vi varit ute på resor. Men jag tror inte vi gör det mer annorlunda än vad andra klubbar gör. Det hade däremot varit skönt om vi lyckats undvika det. Då hade vi i alla fall varit bäst på något, säger Malmötränaren skämtsamt och skrattar, i en tid då han rent sportsligt fått se sitt lag hålla till långt ner i tabellen.

”Hoppas verkligen att slippa”

Samtidigt som spelarna får byta om i olika omklädningsrum, ta tester konsekvent och duscha enligt schema efter matcherna så blir det en vecka med bara en enda match, mot de tilltänkta tre.

Skånederbyt mot Rögle och matchen mot HV 71 ställs in för att motståndarna har smitta i sina trupper.

I en annan del av staden är Malmö FF hårt drabbade, men Redhawks har så här långt klarat sig utan ett enda fall.

– Jag kan bara tala för hur jag själv tänker och jag går väl bara och väntar på det. Men vi hoppas verkligen att slippa.

– Skulle det visa sig att få får in något så har vi förberedande åtgärder, via vårt medicinska team med Jonathan Bengtsson, men det är också svårt att ta höjd för något.

Joakim Fagervall förfogar därmed över SHL:s friskaste trupp. Adam Brodecki som utgick efter en hög klubba i lördags, ska testa på is under tisdagen.

Långtidsskadade Matias Lassen fortsätter också att träna på is, men någon comeback blir det inte inom den närmsta tiden.