Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Målvakten flyttar hem – hakar på satsningen

Johan Gustafsson
Alexander Molldén
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Johan Gustafsson är mitt uppe i SM-slutspelet med Rögle och backar upp Christoffer Rifalk när klubben bara är en match från att spela SM-final.

Nästa säsong vänder han dock hemåt.

Enligt uppgifter till SportExpressen är han överens med Västerås, som även gör klart med Kristianstads back Alexander Molldén.

Det föll ner som en bomb när Västerås gjorde klart med SHL-backen Daniel Gunnarsson i förra veckan.

Därefter började det även cirkulera uppgifter om att Västerås lägger stor kraft på att locka hem Johan Gustafsson, som är samma ålder som Gunnarsson och även han kommer från Köping strax utanför Västerås.

– Jag förstår att de ryktena florerar, men jag har väl egentligen inget annat att säga. Skulle vi lyckas med den så skulle jag bli extremt tacksam och glad. Men har nog fullt fokus på att vinna SM-guld med Rögle just nu, sa sportchefen Patrik Zetterberg till hockeynews.se.

Johan Gustafsson och Alexander Molldén till Västerås

Men affären är närmre än så. Den är snarare i hamn.

SportExpressens uppgifter säger att Västerås är helt överens med Johan Gustafsson och källor säger även att Kristianstads back Alexander Molldén är klar för klubben.

25-årige Molldén är en allroundback som spelat för Kristianstad under deras två säsonger i HockeyAllsvenskan, men som fick ett genombrott på allsvensk nivå i år.

Nu tar han ett steg uppåt i sin karriär.

***

Hör mer om Västerås värvningar och mycket annat i veckans avsnitt av Sanny & Svensson.