Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målskytten efter tredje krossen: ”Sjukt viktigt”

Rögles Daniel Zaar och Frölundas Stefan Elliot under tisdagens kvartsfinal.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/MALMÖ. Tre raka utklassningar.

Med 14-2 i målskillnad är Rögle bara en enda seger från en historisk semifinal.

– Jag hade kanske inte trott på 14-2. Men jag tycker vi förtjänar det, säger Daniel Zaar efter tisdagens 5-0-vinst.

Nej, Frölunda räckte inte till den här gången heller. Det tredje kvartsfinalsmötet mot Rögle slutade med ytterligare en förkrossande förlust.

På tre matcher har Rögle nu totalt 14-2 mot Frölunda. Om skåningarna vinner igen på onsdagskvällen är det game-over för Frölunda, samtidigt som Rögle går vidare till sin första semifinal någonsin.

– Jag tycker vi kommer ut bra, precis som vi snackat om. Vi visste att de skulle komma ut desperata, men jag tycker vi står upp bra och är effektiva på våra chanser. Vi är väldigt tajta i fem mot fem och vårt ”pk” är fantastiskt i dag, säger Daniel Zaar, vars Rögle gick upp till en tydlig 3-0-ledning redan efter den första perioden. 

Hur mycket betydde det i det skeendet av matchen? 

– Så klart var det viktigt psykiskt att få det överläget. Det är klart det är bra att få en 3-0-ledning och ha lite att spela på.

”De går ut mer desperata”

Rögle vann det första kvartsfinalmöte med 4-0. Därefter blev det i söndags en 5-2-vinst för skåningarna i match två, trots att Frölunda lyckades lyfta sitt spel i mittperioden.

Tisdagens batalj slutade 5-0, efter att Daniel Zaar själv avslutat målkalaset.

Upplevde du någon skillnad i Frölundas spel nu jämfört med de två tidigare matcherna? 

– Nej, inte direkt. De går väl ut lite mer desperata i början och försöker sätta mer press på oss, men vi har bra lösningar och kan spela oss ur situationer. Det är bara att fortsätta så. 

Daniel Zaar och lagkamraterna firar mot Frölunda.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Under årets hockeysäsong har inte minst Rögles förstakedja bestående av Daniel Zaar, Simon Ryfors och Dennis Everberg fått rikligt med hyllningar. Men under slutspelet har flera andra omgivningar också klivit fram.

Faktum är att Rögle haft 12 olika målskyttar på 14 gjorda mål mot Frölunda. 

– Nej, det bevisar väl att vi har bra bredd på laget och många som kan producera offensivt, vilket är sjukt viktigt i ett slutspel. Vi kan inte leva på ett par spelare bara, säger Daniel Zaar, som medger att han är lite förvånad över att Rögle leder matchserien med 14-2 redan efter tre matcher:

– Jag hade kanske inte trott på 14-2. Men jag tycker vi förtjänar det också, vi spelar riktigt bra. Det är mer spelet vi ska fokusera på, att vi är lite mer effektiva just nu. 

Kvartsfinalserien mellan Rögle och Frölunda fortsätter på onsdag, med nedsläpp klockan 18.30.