Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Var halvt över båskanten när de börja jubla”

Foto: NICLAS JÖNSSON / BILDBYRÅN
Mantas Armalis är besviken efter Adam Edström slumpaktiga ledningsmål
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Adam Edström fick iklä sig rollen som matchhjälte när Rögle tog en skön seger mot Djurgården. 20-åringen var sist på pucken när Mantas Armalis styrde in ett oväntat ledningsmål för Rögle.

– Jag dumpade pucken för att byta så jag var halvt över båskanten när grabbarna började jubla, säger Edström efter matchen.

Det var Djurgården som inledde matchen på Hovet bäst men Rögle fick blev inbjudna i matchen efter en situation där djurgårdsmålvakten Mantas Armalis lyckades styra en puck i eget mål. 

Siste Röglespelare på pucken var Adam Edström som också blev tillskriven målet trots stor hjälp från Armalis.

– I bland studsar de med en och det var ett sånt typiskt mål. Det kunde inte ha gått bättre än vad det gjorde. Det är kul när såna trillar in i bland men alla mål räknas väl antar jag, säger Edström efter matchen.

”Det ger absolut lite momentum”

Rögleforwarden hann knappt uppfatta situationen själv.

- Jag dumpade för att byta så jag var halvt över båskanten när grabbarna började jubla. Jag såg den på jumbotronen efteråt.

Målet kom i pressat läge för Rögle där Djurgården hade varit det bästa laget fram tills den gynnsamma sargstudsen. 

– Jag tycker inte att vi gör någon superbra förstaperiod. Sen att vi får en sådan studspuck som går in, det ger absolut lite momentum. Någonstans så bygger det energi inom laget, säger Edström och fortsätter:

– Det är väl klart att en sån grej kan påverka en match väldigt mycket och det får jag säga att det gjorde i dag. 

Målet mot Djurgården var dock inte första gången som Adam Edström lyckats med ett liknande konststycke.

– Det var väldigt länge sedan när jag var 15 år hemma i Hammarö. Då drog jag en flipp från röda som studsade precis framför målvakten och gick in. Det här var andra i karriären, säger målskytten och skrattar.