Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Målskytt i segermatchen – nu förlänger han avtalet

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

OSKARSHAMN. Han gjorde sitt första mål på en månad, när han dundrade in viktiga 1-2-målet i matchen i Redhawks seger mot bottenkonkurrenten Oskarshamn.

Nu kan Kvällsposten avslöja att Carl Persson är överens med klubben om ett nytt tvåårskontrakt.

– Det får du fråga Patrik Sylvegård om, men jag trivs väldigt bra, och är öppen för det, säger Carl Persson

Han är inne på sin tredje säsong i klubben. Han värvades från Karlskrona efter att klubben åkte ur, men skrev omgående ett NHL-kontrakt med Nashville.

I november 2018 kom han sedan tillbaka till Sverige sedan han givit upp NHL-drömmen, sedan det blivit spel i ECHL.

Nu är han en av Redhawks viktigaste forwards.

– Prestationerna har varit bättre sista tiden. Jag har bra intensitet och skapar lägen, även om resultatet inte varit det bästa. Men jag har tempot och får lägen.

Har förlängt kontraktet till 2023

Efter en tids förhandlingar ska parterna nu vara överens, enligt Kvällspostens källor.

Ett tvåårskontrakt väntar för 25-åringen.

– Du säger det? Ja, alltså, jag vill gärna fortsätta och är öppen för det. Men du får prata med Patrik Sylvegård om resten, säger Persson.

Vad gör att du trivs i klubben?

– Det är en bra grupp, bra ledare och jag gillar staden. Både jag och min sambo trivs väldigt bra. Hon har pluggat till tandsköterska och har fått jobb nu också, säger Carl Persson.

Vad säger du om de två segrarna denna veckan?

– Sjukt, sjukt viktiga. Det var två snöpliga förluster i förra veckan, så det har varit välbehövliga poäng in på kontot.

Du har inte känt dig stressad av det utsatta läget?

– Faktiskt inte. Jag har vetat att vi har färre spelade matcher och sett att vi legat sist i tabellen, och det är kanske inte så kul. Men serien är jämn och alla slår alla. Vi ska fortsätta göra vårt, och vara förberedda.