Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Malmös succéforward nobbas i JVM-truppen

Foto: TOMMY PEDERSEN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Marcus Sylvegård nobbas i JVM. 

Malmöforwarden fanns överraskande inte med i den preliminära trupp som Tomas Montén presenterade under onsdagen. 

–  Mackan är en otroligt härlig kille och fantastisk karaktär men någonstans så kände vi att det var de här vi ville gå med, säger Montén. 

Däremot kan Rögle glädjas med Lucas Elvenes och Nils Höglander som båda högg platser. 

Klockan 13.00 på onsdagen presenterade förbundskaptenen Tomas Montén den preliminära truppen till JVM. 

Många hade räknat med att Malmö Redhawks Marcus Sylvegård, som varit med i landslaget under hösten, skulle hugga en plats men nu står det klart att forwarden nobbas. 

– Någonstans så… Vi tycker att de 14 forwards vi tagit ut har kvaliteter som vi känner att vi kan använda. Mackan är en otroligt härlig kille och fantastisk karaktär men någonstans så kände vi att det var de här vi ville gå med, förklarar förbundskaptenen.

Tomas Montén presenterade förvisso bara 14 forwards, inte 15 som brukar tas ut, men det för att man håller en plats öppen för Isac Lundeström som ännu inte släppts av sin NHL-organisation.

– Vi kommer att hålla en plats öppen för en sista 15:e forward. Givetvis är vårt fokus på Isac Lundeström. 

Två Röglespelare uttagna 

För Skånerivalen Rögle blev det däremot dubbla glädjebesked då både Lucas Elvenes och Nils Höglander finns med i truppen.  

– Jag tycker dels så har båda gjort en bra resa med Rögle. De har varit i ett utsatt läge, men har vänt skutan och då har deras kvaliteter boostats också. Jag tycker Höglander var bra på U18-VM och båda har varit bra med oss under försäsongen, berömmer Tomas Montén. 

– Nu har de ju spelat med varandra också och gjort det bra, och det är ju ingen nackdel det heller att man vet att de kan spela med varandra.

JVM avgörs i Vancouver och Victoria i Kanada under årsskiftet. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!