Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmös krisdrag – Andersson tillbaka

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

ÖREBRO. Under torsdagen kunde SportExpressen berätta att Peter Andersson tar över Malmö Redhawks.

Senare under eftermiddagen meddelade klubben att Andersson tar över med omedelbar verkan.

Detta innan de sedan drog tillbaka bekräftelsen vid 15-tiden.

Vad SportExpressen erfar är det Malmö och Anderssons tidigare klubb Brynäs som inte kommit överens.

Det har gått exakt elva månader sedan Peter Andersson lämnade jobbet som tränare i Brynäs.

Dit hade han gått från Malmö, och skrivit på ett treårskontrakt. Andersson hade med framgång lett Malmö under fyra säsonger, men han bröt sitt kontrakt i februari 2020.

Nu återvänder han för resten av säsongen.

Enligt uppgifter till SportExpressen under torsdagen hade Malmös ledning jobbat hårt de senaste dygnen på att hitta en lösning för att stärka upp båset.

Klubben bekräftade

Därmed hade man också man enats med Andersson, enligt flera olika källor.

– I dagsläget har jag inga kommentarer, men vi gör allt vi kan för att lösa den här situationen, sade klubbens ordförande tidigare under dagen.

Vid 14-tiden på torsdagen bekräftade också klubben att Andersson står i Redhawks bås redan i kväll när klubben möter Örebro på bortaplan. 

– I det läget vi befinner oss i känns det väldigt bra för oss att få in Peter i staben. Han känner klubben väldigt väl sedan tidigare och har en relation till väldigt många i laget efter sin tidigare tid hos oss, sade Mats Larsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Peter kliver in i båset med omedelbar verkan.

Att laget nu stärker upp båset har varit på gång ett tag. En av de drivande har varit Tomas Kollar, som därmed kommer att kliva tillbaka till rollen som assisterande tränare.

Malmö drog tillbaka bekräftelsen 

Peter Andersson har gått utan jobb sedan ett år tillbaka, men har inte gjort någon hemlighet av att han vill tillbaka in i branschen.

– När klubben hörde av sig så blev jag sugen. Jag har följt laget under hela säsongen och känner de att jag kan hjälpa till, då vill jag göra det. Det ska bli kul och jag hoppas att vi kan göra något bra av den här tiden. Nu är det rakt in i hetluften. Det gäller att vi spelar tillsammans och att allihop gör jobbet och följer strukturen, sade Peter Andersson själv.

Men bara en timme senare drog klubben tillbaka bekräftelsen.

”Informationen som nyligen gick ut kring att Peter Andersson blir ny huvudtränare i Malmö Redhawks SHL-lag är inte korrekt”, meddelade klubben.

Enligt SportExpressens uppgifter är Malmö och Peter Andersson överens. Men Malmö och Anderssons tidigare klubb Brynäs inte kommer att slutföra detaljerna under eftermiddagen.