Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Vi skjuter oss själva i foten”

Oliver Lauridsen förbannad.Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmö Redhawks fortsätter ha det jobbigt i SHL. Under tisdagen föll laget med 6-2 hemma mot Frölunda – och kapten Oliver Lauridsen är förbannad.
– Vi skjuter oss själva i foten. Det kan inte vara vilda västern, det är inte så vi vinner hockeymatcher, utbrister han. 

Malmö Redhawks ligger sist i SHL. Tisdagskvällens hemmamöte med topplaget Frölunda var ingen rolig historia för skåningarna som föll med 6-2. 

Efter dryga två minuter gjorde Frölunda mål i boxplay genom Mats Rosseli Olsen – något kapten Oliver Lauridsen lackar över.

– Vi ger inte oss själva chansen att vinna. Vi kan inte börja varje match i underläge och uppförsbacke... Vi kan inte bjuda på mål och utvisningar och samtidigt förvänta oss att vi ska vinna hockeymatcher, säger han.

”Kan inte vara vilda västern” 

Efter förlusten konstaterade tränaren Joakim Fagervall att hans Redhawks inte kunde mäta sig med Frölunda denna gång. Lauridsen känner dock inte att det var klasskillnad.

– Det är inget fel på viljan och arbetsinsatsen, men vi måste lära oss att vinna hockeymatcher. Det kan inte vara vilda västern. Det är inte så vi 2020 kommer vinna hockeymatcher, konstaterar 31-åringen och fortsätter:

– Vi är ett bra hockeylag och det är Frölunda också. Vi får en utvisning med oss direkt för att vi inleder bättre än dem, men sedan skjuter vi oss själva i foten... Nyckeln är att ha tålamod, det har vi inte. Vi blir inte utspelade, men vi skjuter oss själva i foten! 

”Jag måste vara först i ledet” 

Som lagkapten känner Oliver Lauridsen ett extra stort ansvar att få tabelljumbon att klättra.

– Jag måste vara först i ledet, vara en ledande roll i laget. Ett stort ansvar faller på mina axlar och vi äldre i truppen måste visa vägen! 

Redhawks är det enda laget i SHL som bara spelat sju matcher. Resterande klubbar har betat av åtta respektive nio omgångar. Närmast för Malmölaget väntar Växjö Lakers på bortais på torsdag.