Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmökaptenen: ”Han kommer skita på sig”

Emil Sylvegård.Foto: Bildbyrån
Daniel Zaar.Foto: BILDBYRÅN
Daniel Zaar.Foto: BILDBYRÅN

MALMÖ. Efter säsongens största bottennapp mot Örebro i lördags, så väntar nu det som är en av säsongens höjdpunkter för Malmö Redhawks: Ännu ett rivalmöte med Rögle.

Emil Sylvegård har redan satt avtryck hos fansen i Ängelholm, och tänker göra det igen, när han ska jaga hemmalagets storstjärnor. Dock inte Daniel Zaar, som spelade i Redhawks förra säsongen.
– Honom räcker det man pratar lite med innan, så skiter han på sig, säger Sylvegård.

Emil Sylvegård återvände till Malmö Redhawks inför den här säsongen. Tillsammans med brorsan Marcus Sylvegård så är han utan tvekan en av SHL:s största profiler, och redan när han spelade sitt första Skånederby som senior, i höstas, så satte han avtryck, som fick både fans och spelare i Rögle, att avsky honom. 

När spelarna tog i hand, så höll det på att braka ordentligt med Craig Schira och Alen Bibic, sån domarna fick ta ut honom i omklädningsrummet, utan att han fick tacka för matchen.

– Den första matchen var riktigt rolig. Jag hoppas att det blir den hettan igen. Andra matchen i Malmö var vi inte alls bra i, när halva laget var sjuka, inklusive jag. Men det är klart. Det blev lite hetsigt och härligt, där efter straffarna. Det gillar jag, säger Emil Sylvegård.

"Det ska vara hetsigt på läktaren"

Hur vill du ha ett bra derby?

– Som när man växte upp. Hetsigt på läktaren och massor av känslor.

Triggar det dig att Rögles fans redan avskyr dig?

– Jag gillar det. Jag får energi av det. Såg att det var någon som skrivit till Matt Carey, som kom till dem nu att skulle han bli kung i Rögle, så skulle ha ta mig. Att de har den synen på mig, det gör mig extra taggad, säger Sylvegård, som ändå tror sig veta var gränsen går.
– Man får vara beredd på tjuvsmällar, men samtidigt är jag sådan som spelare också. Det måste dock vara på en lagom nivå, så man inte blir övertaggad. När det finns en chans, så ska man smälla, annars inte.

Hur ofta får du saker skickat till dig, att några "taggar in dig"?

– Om jag blir taggad så ofta vet jag inte, men jag får saker skickat till mig från kompisar, som sett vad folk skrivit om mig. 

Det verkar som det finns motståndarsupportrar, som är beredda att betala för att du ska få en smäll.

– Ja, men det där är bara snack mest. Klart att det är skoj, men man kan inte bry sig för mycket heller. Men jag skulle ljuga om jag sa att det inte triggade mig.

Tjafs vid senaste derbyt i Ängelholm

Vid senaste derbymatchen i just Ängelholm fick Sylvegård inte tacka sina motståndare. En av de inblandade vid tjafset i samband med handskakningen var Craig Schira.

Det är en spelare Emil Sylvegård kan tänka sig att vara lite extra jobbig emot. Men Rögles förstakedja med Daniel Zaar, Ted Britrhén och Leon Bristedt är spelare som det finns andra metoder för, menar Sylvegård. Åtminstone när det gäller Daniel Zaar.

– Zaar behöver man inte ens jaga ute på isen. Han pratar man med lite innan, sedan skiter han på sig, och så ser vi inte honom mer. 

– Schira och Curran är spelare jag kan tänka mig att spela fysiskt mot, säger Emil Sylvegård.

Om vi pratar matchen då. Den är viktig.

– Tabellen är rejält tajt. Det gäller att ta sina poäng. Vi är medvetna om det, och har pratat ut, både inom laget utan ledare, samt med ledare. Det som hände i lördags är inte okej. Vi blir överkörda av Örebro och på det sättet vi blir det är inte acceptabelt. Så jag vågar lova något helt annat mot Rögle. Vi måste spela vårt spel, och vara det jobbiga laget vi ska vara, säger Sylvegård och menar på att hans bästa tid är nu och fram till slutspelet.

– Jag tycker inte jag har uppnått min värsta nivå än. Det kanske kommer mer nu när vi närmar oss slutspel. Men i matchen mot Rögle vet jag att att det kommer behövas.