Oscar Alsenfelt och hans Malmö hade en tung eftermiddag. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNOscar Alsenfelt och hans Malmö hade en tung eftermiddag. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Oscar Alsenfelt och hans Malmö hade en tung eftermiddag. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Desto roligare var det för Växjö Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅNDesto roligare var det för Växjö Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Desto roligare var det för Växjö Foto: BJÖRN LINDGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmö utspelade efter stora kaoset

Publicerad

Det var rörigt i Malmö Redhawks inför matchen mot Växjö.

Och när pucken väl släpptes blev det inte någon rolig eftermiddag för Peter Anderssons lag.

Växjö dominerade totalt och vann med 4-0.

– Malmö har ingen chans. Det är mer eller mindre spel mot ett mål, säger C Mores expert Niklas Wikegård.

Malmötränarna ruskade om rejält inför i kedjorna inför hemmamötet mot Växjö. Robin Alvarez petades till extraspelare och Max Görtz och Jens Olsson placerades på läktaren. Sedan hände något. 

Plötsligt rapproterade klubben att Robin Alvarez var sjuk och båda Max Görtz och Jens Olsson plockades ner från läktaren. 

– Vi såg Robin Alvarez i gångarna när han hade fått beskedet. Han var arg, ordentligt arg, meddelade C Mores expert Sanny Lindström. 

När matchen väl var i gång dominerade serieledarna från Småland. Supertalangen Elias Pettersson gjorde 1-0 med tre minuter kvar av första perioden. Och i andra perioden var det proppen ur för Växjö.

Malmös mardröm: Stort underläge

Janne Pesonen gjorde 2-0 i inledningen av perioden, Linus Fröberg ökade på till 3-0 innan backen Noah Welch gjorde 4-0 till gästerna.

– Vill man ha en pizza går man till pizzerian, vill man göra mål ger sig in på mål, säger Janne Pesonen till C More i periodpausen.

För andra matchen i rad bildar Pesonen kedja med landsmannen Toumas Kiiskinen och den talangfulle Elias Pettersson. Pettersson har i kedjan fått tagit klivet in från kanten till en ny roll som center.  

– Jag gillar honom som center. Man får lite mer puckar, blir mer involverad i spelar och jag tycker att det passar honom bra, säger Janne Pesonen om sin lagkamrat.

Växjö vann till slut med 4-0 och befäster sin serieledning.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag