Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Att du ställer frågan tycker jag är larvigt”

Bert Robertsson
Foto: C More
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

LINKÖPING/STOCKHOLM. Malmö tar tre viktiga poäng efter segern mot Linköping.

Nu har laget vunnit fyra av sina senaste fem bortamatcher.

För Linköping innebär det femte raka förlusten – och ett fortsatt mörkt tabelläge.

Viktiga poäng stod på spel för båda lagen när Linköping tog sig an Malmö på Saab arena. I botten av tabellen försöker LHC att ta sig ur nedflyttningsplatserna medan Malmö vill cementera sin slutspelsplats.

Det var Redhawks som inledde mötet starkast och hade till den första periodpausen också ledningen med 1–0 efter mål av Adam Johnson efter en genomskärande passning av Markus Lauridsen, som friställde honom helt.

I den andra perioden så fick Henrik Törnqvist in kvitteringen i powerplay, men Malmö tog tillbaka ledningen genom mål av Joseph Veleno. Målet skulle också bli avgörande, även om Lars Bryggman satte matchens sista mål i tom kasse, för Skånelaget som tog segern med 3–1.

Bert: ”Det är larvigt”

Det innebär att Malmö nu har utökat sitt imponerande facit till fyra vinster på de fem senaste bortamatcherna. Linköping å andra sidan inkasserar sin femte raka förlust och lyckas därmed inte med att ta sig ur bottenträsket i tabellen. 

Efter förlusten frågades Linköpings tränare Bert Robertsson om han är orolig över att få behålla sitt jobb.

– Det där kommer... nu har jag varit med länge och att du ställer frågan tycker jag är lite larvigt, säger han till C More. 

Efter matchen utvecklar Bert Robertsson för SportExpressen:

– Jag kan inte gå runt och vara orolig för mitt jobb. Vi har ju någonstans valt att jobba med det här. Jag tror det skulle vara mer destruktivt än konstruktivt om man tänkte i de banorna, säger han.

Som tränare, vad är viktigt för dig nu?

– Att vi fortsätter skapa energi. Det har funnits tillfällen då jag ifrågasatt det. Med all rätt. Men jag tycker vi har sett ett bra engagemang från spelarna den sista tiden. Vi möter också en motståndare idag som jag tycker det syns att de har bestämt sig för att klättra.