Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö utklassade Djurgården: ”Skönt”

Malmö jublar efter att Axel Wemmenborn gjort 5-1. Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN
Malmös Carl Persson jublar efter att ha gjort 4-1.Foto: ANDERS BJURÖ/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmö har prickat formen och vill till kvartsfinal.  

Lördagens 5-1-vinst mot Djurgården är skåningarnas tredje raka seger. 

– Det är jämnt i första, men i andra och tredje drar vi i från, säger Malmöbacken Adam Ollas Mattsson.

Malmö Redhawks börjar rulla fram som en riktig doldis till en kvartsfinalplats i SHL. Skåningarna har gått från klarhet till klarhet efter årsskiftet, och hade inför lördagens hemmamöte mot Djurgården fyra vinster på de senaste fem matcherna. 

Och segermaskinen rullar vidare.

Trots att Malmö åkte på ett tidigt underläge, och trots att hemmalaget inte sköt ett enda skott på mål första kvarten, blev det en klar seger med 5-1. 

Skåningarnas första fullträff signerades formstarka Fredrik Händemark, som inför lördagens match haft svårt att göra mål på just Djurgården. 

– Jag sa att de får bli ändring på det i kväll, och jag backa upp mina ord, sa Händemark efter kvitteringsmålet, till C More. 

Första målet av Brodecki

Matchinledningen blev annars tillknäppt och händelsefattig - och det dröjde till den andra perioden innan det blev liv i luckan på riktigt i Malmö arena. Då växlade Malmö upp, satte press på Djurgården och stod för en riktigt fin period.

Utdelningen kom också.

Malmö gjorde såväl 2-1 som 3-1, det första av de två målen av nyförvärvet Adam Brodecki. Hans första mål för sin nya skånska klubb. 

– Det är skönt att få det överstökat direkt, framför allt när man får stort förtroende direkt. Då vill man leverera, sa han kort efter ledningsmålet, till C More.

”Direkt svaga”

Inför den tredje perioden konstaterade en märkbart irriterad Djurgårdstränare Robert Ohlsson att hans manskap behövde stå för en tydlig uppryckning inför matchens sista period

– Vi måste hitta tillbaka. Nu har vi skvätt med pucken i en period och spelat egentligen hela perioden i egen zon. Det går inte, sa han till C More. 

– Jag tycker att vi var direkt svaga i andra.

Men nej, det blev ingen uppryckning. Visserligen vaskade stockholmarna fram klart fler chanser i den sista perioden än i den andra, men Malmös ledning kändes aldrig riktigt hotad.

I stället kunde Carl Persson styra in 4-1 till Redhawks, innan Axel Wemmenborn satte 5-1 i tom kasse. 

– Det är jämnt i första, men i andra och tredje drar vi i från. De får press långa stunder men vi reder ut det rätt så stabilt och Alsenfelt i kassen är riktigt bra, summerar Mif-backen Adam Ollas Mattsson.