Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JEPPE GUSTAFSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Malmö tog viktig seger mot Linköping

Publicerad

Linköpings tuffa form fortsätter. Inför matchen hade laget tre raka förluster.

Hemma mot Malmö kom den fjärde då skåningarna vann med 2-0.

Rhett Rakshani och Nichlas Hardt blev hjältar.

Linköping ställdes mot Malmö i Saab arena på lördagen. Linköpings form inför matchen var svag med tre raka förluster. Samtidigt hade Malmö en statistikrad med tre vinster på fyra senaste matcherna. 

Kanonstart för Malmö

Och det var gästerna Malmö som började bäst. Laget tog ledningen i den första perioden, under powerplay, efter mål av Rhett Rakshani. Det skulle komma mer från gästerna i målväg.

Efter 08.23 i mittenperioden tryckte Nichlas Hardt in 2-0, efter fint spel och förarbete av Niklas Arell och Jens Olsson.

Dramtisk match

Hemmalaget skulle dock vakna till. Reduceringen kom efter 15.22 i mittenperioden genom Daniel Olsson Trkulja och så var det onekligen match igen.

Men närmare än så kom inte Linköping. Trots en fartfylld tredje period med mängder av chanser åt bägge hållen lyckades Malmö hålla undan och vinna med 2-1. 

Därmed går Malmö upp på 76 poäng i tabellen, en poäng bakom Färjestad som spelar mot Mora, klockan 18.00.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag