Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Malmö tar säsongens viktigaste (?) seger

Malmö Redhawks-jubel efter ett av Adam Johnsons två mål i den första perioden.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
HV71 förlorade mot Malmö Redhawks.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Kan Malmö Redhawks börja andas ut nu? 

Skåningarna tog säsongens kanske viktigaste seger, när bottenrivalen HV71 besegrades. 

– Det är en tajt serie och alla poäng är jätteviktiga. Varje vinst är otroligt skön, sa matchhjälten Linus Cronholm efter 3-2-segern. 

Malmö ville ta ett kliv ut ur botten en gång för alla.

HV71 ville få andningsrum och lämna det negativa kvalet.

Ja, det var på alla sätt och vis två lag med kniven mot strupen och med mycket att spela för som trampade i gång lördagens ödesmatch i Malmö arena. 

Allra tyngst trampade hemmalagets Adam Johnson – som tryckte in två mål redan i den första perioden.

– Vi gav bort ett mål i boxplay men förutom det spelade vi bra. Förhoppningsvis kan vi fortsätta spela bra och avsluta starkt, sa tvåmålsskytten till C More, efter den första perioden.

Ledningen till trots åkte Redhawks av isen med en viss plump i protokollet. HV71 förvaltade sitt första powerplay – och defensivt slarv från hemmalaget – genom att trycka in en puck i mål via Linus Fröberg.

”Ibland har man turen med sig”

Men Redhawks ryckte upp sig efter det snöpliga baklängesmålet och skåningarna var starkast under stora delar av lördagens avgörande bottenmöte.

När talangen Linus Cronholm gjorde ett minst sagt turligt 3-1-mål kändes spänningen död och matchen avgjord.

Malmöbacken la en hård puck i sargen som studsa ut framför Jonas Gunnarsson och därefter styrdes i mål av bortabacken Eric Martinsson.

– Ett mål är ett mål! Jag är bara glad att det kom, det var viktigt för laget att vi fick in 3-1. Det är klart det är tur, men någon gång ska man ha tur, sa Linus Cronholm.

Hur förvånad blev du när pucken gick in?

– Haha, jag blev riktigt förvånad. Det var ju inte riktigt där (sargen) jag siktade.

Var sikta du?

– På målet, om jag ska vara helt ärlig. Men ibland ska man ha tur, det var viktigt för laget vid den tidpunkten.

Lagkamraterna jublar med talangen Linus Cronholm efter 3-1-målet.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Lyckades reducera i tredje  

Hos ett uddlöst HV71 var tongången uppgiven efter två spelade perioder i Malmö arena: 

– Vi skapar lite ströchanser och så där. Men vad fasen, vi har kniven mot strupen och spelar så här dåligt. Vi måste ändra på det här i tredje, konstaterade Simon Önerud till C More.

Att HV71 hade kniven mot strupen blev mer påtagligt för varje minut som passerade i matchens sista period. Jönköpingslaget blev allt mer desperat och gick snabbt upp till en 8-1-ledning i skottstatistiken.

Då kom också målmässig utdelning.

Fredrik Forsberg var sist på pucken efter en lång sekvens i Malmözonen. Målet skapade otrolig spänning i Malmö arena – men Redhawks lyckades rida ut stormen. 

Det blev uddamålsseger med 3-2. 

– Jag tyckte att förstaperioden var halvt okej, andra var dålig. I tredje spelade vi med den desperationen som jag hade velat att vi börjat med, sa HV-tränaren Stephan ”Lillis” Lundh efter förlusten.

”Finns inte så mycket att säga”

I matchens tredje period utgick HV-backen Daniel Bertov efter att han åkt på en tackling i offensiv zon. Efter matchen hade Stephan Lundh ingen skadeuppdatering att dela med sig av.

Angående Malmös turliga 3-1-mål sa ”Lillis”:

– Vad ska man säga, det finns inte så mycket att säga. Det är tyvärr sådant som drabbar en när man känner att man har hela världen emot sig. Jag tror vi är ett klubbskaft bort från 3-3. Det är skit. 

Malmötränaren Joakim Fagervall var desto nöjdare efter matchen. 

Även om han efterlyste ett bättre försvarsspel av sitt manskap.

– Jag tycker första och andra är bra. Vi presterar en offensiv hockey, men vi tappar det i tredje. Då tycker jag HV är bättre. Vi blir lite defensiva, sa Fagervall. 

– Spelet i egen zon tycker jag där finns mer att hämta och det måste bli bättre. Vi behöver bli noggrannare i skottlinjen.