Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö tappade poäng efter rivalernas segrar

Redhawks tränare Tomas Kollar.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

MALMÖ. Det tajtar till sig i bottenstriden av SHL.

Malmö Redhawks tappade poäng mot Örebro, samtidigt som Timrå och Djurgården bakom tog tre blytunga poäng vardera.

Malmö föll efter straffar.

– Det är inte direkt så man går runt och njuter av läget, säger Marcus Sylvegård.

I en svängning historia mellan Malmö Redhawks och Örebro var det ofta öppna gator i försvaren.

Mest anmärkningsvärt var kanske att Malmöbacken Markus Lauridsen gjorde sitt första mål i Malmötröjan i sin 67:e seriematch i klubben.

4-4 efter full tid. Och även sudden death.

I straffläggningen var det Örebro som drog det längsta strået och avgjorde genom Robin Kovacs, som satte straffläggningens enda mål. Det innebär även Örebros första poäng mot Malmö den här säsongen.

Marcus Sylvegård sköt i stolpen i straffläggningen, och både Johan Olofsson och Ponthus Westerholm missade målet. En poäng som kan bli dyrbar för Redhawks.

Marcus Sylvegård tycker ändå laget hittat något de senaste två matcherna.

– Jag tror vi löser det om vi spelar som vi gjort de senaste två matcherna.

Jobbig knäskada i oktober: ”Tog hårt på mig”

Vad har ni gjort då?

– Jag tycker vi har tryck i det och vår kedja har hittat tillbaka lite mer. Jag tror på detta laget och även om det är jobbigt, så är det så här läget är, och det är klart att det kommer bli en kamp hela vägen?

Vad säger du om läget?

– Det är tajt. Linköping och Brynäs är också indragna i det där nere. Man får acceptera att läget är som det är och göra det bästa man kan av det, så jag ser fram emot det. Jag vill göra någonting bra av det.

Marcus Sylvegård har annars haft en tuff säsong, som egentligen var på väg att bli hans drömsäsong. Han snittade en poäng per match när han fick en knäskada på träning. Därefter har det tagit månader att hitta tillbaka. Nu är han i samma omgivning som Lance Bouma och Carl Söderberg. Samma kedja som gjorde succé i gjorde av säsongen.

– Knäskadan tog hårt på mig. Jag mådde inte bra. Det var knappt en enda poäng på tio matcher när jag kom tillbaka, och lite mer tryck i det tycker jag att jag fått.

Redhawks möter under söndagen Linköping i ännu en viktig match.

Då ser Oliver Lauridsen ut att missa matchen igen. Den danska landslagsbacken har problem med en skada och preliminärt måste han vila ytterligare.