Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Malmö sänkta av ovan målmaskin

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Foto: PÄR BÄCKSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PÄR BÄCKSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN

LULEÅ. Han spelar inte en sekund i powerplay, men är på väg mot karriärens bästa säsong.

Under lördagen gjorde Oscar Engsund sitt sjunde mål för säsongen och är redan nu noterad på två mål fler än han gjort under sin karriärbästa säsong.

Luleå Hockey vann matchen mot Malmö med 4-0. 

– Som att sticka hål i en ballong när de gör 1-0, säger Joakim Fagervall efter matchen.

Det fortsätter att gå tungt för Malmö Redhawks siom befinner sig utanför slutspel. För Luleå Hockey är det helt andra tongångar. 

Efter sin tuffa säsongsstart, som vändes när man vann i Malmö på bortaplan i början av oktober så har man slagit sig in på en topp sex-plats i tabellen.

För Malmö Redhawks fortsätter det att gå tungt, och strålkastarljuset riktas nu mot tränaren Joakim Fagervall som fick se sitt lag falla igenom ännu en gång efter att ha hamnat i underläge.

Ni har väldiga problem att vända matcher.

– Vi har ingen jättebuffert mentalt att släppa in mål. Att släppa in mål i eget powerplay har vi inte råd med mentalt, säger Joakim Fagervall.

Är ni stressade av er höga målsättning?

– Vi känner att vi borde vara någonstans där vi inte är. Men vi måste ta första steget ur där vi är nu. Vi kan inte ta för stora steg. Det finns säkert ett stresspåslag i gruppen, säger Fagervall.

Borde ni ta ett omtag när ni är placerade som elva i tabellen?

– Det tycker jag inte. Vi har tagit poäng i tre raka matcher innan det. Vi vet att vi har för få poäng in på kontot

Det finns mycket åsikter om er bland fans och sponsorer.

– Jag kan inte isoloera mig. Det är mitt jobb. Jag har energi att göra jobbet. Det är mitt jobb att fortsätta göra jobbet. Det handlar om att få in självförtroende. Varje match blir viktig från och med nu. Vi kan inte skylla på någonting, vi har ett riktigt bra lag, säger Joakim Fagervall.

Se fler höjdpunkter från SHL